друкувати


Прикарпатські школярі знайомилися з кінологами і бійцями "Беркута"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-03-03 02:06:31

Нема чого таїти правди, що сучасні школярі не вельми охочі до серйозного сприйняття годинних лекцій і навчальних бесід. З іншого боку, міліціонери вважають, що прищеплювати риси законослухняності майбутнім громадянам України потрібно змалку. І щоб поєднати, як мовиться, потрібне з корисним, вдалися до такого способу правового виховання, який найперше зацікавив дітей. У кожній школі Прикарпаття вінцем тижня правового виховання стануть показові виступи представників міліцейських служб.

До прикладу, в загальноосвітню школу в село Черніїв Тисменицького району цими днями, окрім працівників кримінальної міліції у справах дітей, завітали кінологи зі службовими собаками і кілька співробітників спецпідрозділу «Беркут». І не було сумніву, що спочатку лекцію, а потім її цікавинку ніхто із школярів не проігнорує. Понад те, пізнавальний урок настільки захопив дітей, що втомилися службові собаки. На очах школярів чотирилапі помічники кінологів безпомилково знаходили сховки з уявними наркотиками, по кілька разів затримували умовних правопорушників. Неабияке захоплення, особливо серед хлопців, викликало демонстрування прийомів рукопашного бою і найпростіших прийомів самозахисту у виконанні бійців «Беркута».

На думку керівника підрозділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС в області Алли Лемчак, запроваджений спосіб спілкування з дітьми на правову тематику дозволяє якнайдоступніше роз’яснити їм кримінальне законодавство, міру відповідальності за правопорушення, негативний вплив алкоголю і наркотиків, і, навпаки, переваги здорового способу життя, повідомляє ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі