друкувати


Хлопці ходили до церкви не з благими намірами

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-02-29 01:36:26

Невідомо, на кого чи на що сподівалися четверо юних мешканців Городенківського району, які минулого тижня відважилися на скоєння злочину. Та, мабуть, певно не сміли надіятися на Божу поміч, бо обрали для злодійської вилазки храм у райцентрі.

Ця компанія учнів місцевого профтехучилища, як кажуть, не відзначалася слухняністю. Один з хлопців вже встиг побувати на лаві підсудних за вчинення крадіжки. Його друзяки також не вперше потрапляють в поле зору городенківських міліціонерів. Утім, як тепер вже відомо, вони й не намагалися виправитися. Виявилося, що з початку року троє 17-річних юнаків та їх старший на 2 роки товариш вже втретє проникли до церкви в Городенці. Двічі їм вдавалося непоміченими пробратися до приміщення. Після їх таємних “відвідин” звідти зникала акустична аппаратура. Третя спроба ж виявилася останньою. Як і в попередніх випадках, хлопці залізли до церкви через територію розміщеного поруч монастиря. Але тепер їм не поталанило – хтось запримітив, що в приміщенні церкви “хазяйнують” сторонні. Відтак про це повідомили у відділ міліції.

З’ясувалося, що викрадені речі хлопці продали. Утім, їх нових власників правоохоронці відшукали і вилучили речові докази вчинених крадіжок. Їх повернуть до церкви. Що ж до затриманих, то правову оцінку їх діям належить дати правосуддю, повідомляє ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі