друкувати


Коломийська оДПІ провела семінар "Особливості оподаткування фізичних осіб в 2008 році"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-02-26 12:19:04

"Особливості оподаткування фізичних осіб в 2008 році. Декларування доходів громадян" семінар на таку тему відбувся в Коломийській оДПІ.

Відкриваючи його начальник Коломийської оДПІ Світлана Лубоцька (на фото) зазначила, що основним джерелом наповнення місцевих бюджетів є податок з доходів фізичних осіб. В надходженнях 2007 року він складає 72,6 відсотки, в абсолютному виразі це 32,9 млн.грн., що на 11,6 млн.грн. більше ніж у 2006 році.

Результати проведення роботи щодо декларування доходів громадян у минулому році свідчать, що зазначену роботу було організовано на належному рівні. Так, декларації про доходи, одержані протягом 2006 року, подали 214 громадян, які зобов’язані були подати декларації у зв’язку з тим, що одержували доходи, які не оподатковувались під час виплати.

У порівнянні з 2006 роком загальна кількість громадян, які подали декларації, збільшилась на 87 або на 68 відсотків більше.

Загальна сума задекларованого доходу склала 2,4 млн.грн., нараховано до сплати 310,3 тис.грн. податку з доходів фізичних осіб.

Щодо цьогорічної кампанії декларування, то в ній вже взяло участь 135 громадян, загальна сума задекларованого доходу - 1405,1 тис.грн.,, очікувана розрахункова сума податку з доходів фізичних осіб 77 тис.грн.. Треба відмітити найбільшу активність громадян району, якими вже подано 96 декларацій, по місту цей показник менший і складає - 39 декларацій.

Необхідно також відмітити, що 4 громадянами Коломийщини задекларовано доходи більше 100 тис.грн.

У 2008 році, як і у минулих роках, визначальною ідеологією роботи по декларуванню доходів громадянами у 2008 році, є направленість на добровільне виконання громадянами свого конституційного обов’язку по сплаті податків, налагодженню партнерських відносин з платниками та підвищення у населення рівня довіри до держави в цілому.

Коломийська оДПІ запрошує до подання декларацій усіх громадян, які одержали доходи, що не оподатковувались під час виплати, зокрема, громадян, які одержували доходи:
- від надання в оренду рухомого майна;
- поза межами України;
- спадщину або подарунки;
- інвестиційний прибуток;
- від надання в оренду земельних ділянок (паїв);
- від надання в оренду квартир, гаражів, садових будинків та іншого нерухомого майна;
- внаслідок надання посередницьких послуг, в тому числі при продажу нерухомості;
- у вигляді виграшів та призів, тобто спортсменів артистів та інших громадян;
- від реалізації горіхів, грибів, ягід та одержували інші доходи;
- від продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення;
- доходи, одержані на території України нерезидентами;
- доходи від використання земель сільгосппризначення, наданих в оренду.

На семінарі розглянули питання щодо особливостей оподаткування фізичних осіб в поточному році, питання адміністрування податку з власників транспортних засобів, ознайомилися присутні з основними положеннями Закону України «Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України», обговорили проект Податкового кодексу, повідомляє Коломийська оДПІ.

Обговорити на форумі