друкувати


Порушення правил дорожнього руху – гріх

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-02-25 01:12:19

До кінця лютого буде оприлюднене звернення Блаженнішого Любомира, Верхового Архиєпископа Києво-Галицького, про безпеку дорожнього руху. Цей документ Глава УГКЦ готує на прохання Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви та у відповідь на звернення від Міністерства внутрішніх справ України.

Провідною думкою звернення буде чітке окреслення нерозважливого використання транспортного засобу, перевищення швидкості, порушення інших правил дорожнього руху як гріху, який потрібно не тільки усвідомлювати, але який потрібно визнати у сповіді і за який треба відповідати. Крім того, увагу у документі буде звернено на так званий «чужий гріх». «Він стається, коли ми хвалимося, або позитивно приймаємо хвальбу інших про всякі витівки на дорогах, як нам вдалося оминути приписи дорожнього руху, або втекти від ока міліціонера чи викрутитися від належної кари», – для Департаменту інформації пояснив Предстоятель УГКЦ.

Є ще одна форма гріха, якою може провинитися легкодушний водій і про яку має намір говорити Блаженніший Любомир – це надмірне, неоправдане уповання (надія) на Божу поміч. Йтиметься про те, що люди різних професійних груп чи станів можуть легковажити правилами дорожнього руху, маючи певність, що міліція їх не покарає, або що Господь захоронить від дорожньо-транспортної пригоди, бо, мовляв, автомобіль посвячений чи у ньому прикріплено ікону тощо.

Глава УГКЦ сподівається, що для віруючої людини усвідомлення того, що порушення правил дорожнього руху є гріхом, вистачатиме для того, щоби постановити собі використовувати автомобіль на користь собі та іншим і ретельно оминати всього, що може стати причиною матеріальної втрати, здоров'я, а ще більше – життя, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Обговорити на форумі