друкувати


У Держкомтелерадіо підготовлена нова програма "Українська книга"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-02-22 05:38:41

У Державному комітеті телерадіомовлення України підготовлена програма "Українська книга" на 2008 рік, крім того, завершується реалізація програми "Українська книга" за 2007 рік. Про це повідомили в прес-службі Держкомтелерадіо.

До проекту програми "Українська книга" на 2008 рік надійшло понад 1 тис. видавничих проектів на загальну суму близько 170 мільйонів гривень, заявки на реалізацію програми подали 108 видавництв і видавничих організацій різних форм власності з 16 регіонів України, відзначає прес-служба.

Зокрема, проект програми "Українська книга" включає розділи: видання для дітей і юнацтва, твори класиків української літератури й лауреатів Національної премії імені Тараса Шевченка, твори класиків закордонної літератури (у перекладі українською мовою), науково-популярна література, довідкові та інформаційні видання, література мовами національних меншостей України.

Держбюджетом України на 2008 рік передбачене фінансування програми в сумі 40 мільйонів гривень.

Формування переліку книг відбудеться протягом березня 2008 року за допомогою рейтингового голосування членів Громадської науково-експертної ради Держкомтелерадіо, з урахуванням думки громадськості.

Відповідно до постанови Кабінету міністрів "Про спеціалізовані редакції для випуску літератури мовами національних меншостей України" у рамках програми "Українська книга" побачили світ 13 видань на 12 мовах національних меншостей, відзначає прес-служба.

Джерело: Освітній портал
Обговорити на форумі