друкувати


Де опиниться молодь?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-02-19 01:07:12

Коломию часто називають студентським містечком. Адже ні для кого не є секретом те, що з 60 тис. населення 10 тис. – студенти. Це, звичайно, дуже приємно. Адже хто ж, як не молодь, втілює наші надії та сподівання у майбутній добробут, благополуччя та позитивні зміни у рідному місті? Навчаючись, спілкуючись, юнаки та дівчата ростуть творчими, прогресивними, різносторонніми особистостями.

Молоді люди поки що мають змогу збиратися в стінах Коломийської молодіжної організації "Молодий Рух", що знаходиться по вул. Драгоманова, 3. Там вони вирішують власні проблеми, обговорюють вектори розвитку нашого міста, краю, країни. В цьому приміщенні молодорухівці організовують різноманітні заходи та з користю проводять свій вільний час. Тренування з брейк-дансу, перегляд фільмів, збори, вечірки, круглі столи, конференції… Це далеко не повний перелік заходів, які відбуваються в приміщенні "Молодого Руху". А віднедавна тут тричі на тиждень відбуваються заняття для дітей з особливими потребами.

Та цього року закінчився термін оренди приміщення, і подальша можливість зборів молодорухівців – під загрозою.

На сесії міської ради, що відбудеться 20 лютого буде вирішуватись питання про надання в оренду на наступні 3 роки приміщення, де молодь у творчій атмосфері та колі друзів може втілювати свої задуми та ідеї щодо розбудови громадянського суспільства в Коломиї.

Яким буде результат голосування? Чи поставляться з розумінням до проблеми молодих людей міста депутати? І де опиниться маса прогресивної молоді, коли збоку влади є більше зацікавленість в комерційному використанні квадратних метрів у центральній частині міста?

Ми запитали голову МГО "Молодий Рух" Назара Федорука, яким він передбачає рішення сесії міської ради щодо даного питання.

— Є три варіанти розгортання подій:

1. Оптимістичний: приміщення надають в оренду. Оплата буде на пільгових необтяжливих умовах.

2. Реалістичний: Приміщення нададуть в оренду на умовах оплати 7% від експертної оцінки вартості приміщення (а це близько 7000 грн/рік).

3. Песимістичний: Нам відмовлять в силу надуманих причин.

— А чи є підстави для останнього варіанту розвитку подій?

— Якщо є можливість наживи, то влада завжди знайде причину і прості громадяни будуть в програші.

— Наскільки це питання є важливим для вашої організації?

— Дане приміщення є стратегічно важливим. Тут проводиться активна діяльність молодих людей: збори, зустрічі з відомими людьми, конференції, різноманітні акції та заходи.

— Якими будуть дії молодорухівців, щоб захистити свої права?

— Ми використаємо всі можливі методи, які дозволені Конституцією України і будемо виборювати свої права та свободи. Будемо залучати до акції протесту молодь та інші громадські організації міста. А також висвітлюватимемо інформацію у ЗМІ.

Якщо буде потреба – дійдемо до суду.

Проте маю щиру надію, що все відбудеться у рамках закону і обійдеться без гучних акцій протесту.

Майбутнє виборемо разом!

Автор: Віталій Корнійчук, Христина Заник, члени МГО "Молодий Рух"
Обговорити на форумі