друкувати


Здавати іспити на комп'ютері зголосилося понад 10 тисяч школярів Івано-Франківщини

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-02-19 01:00:31

Лише один день залишився у школярів Івано-Франківська для того, щоб зареєструватися як учасник зовнішнього незалежного тестування. Наразі вже здавати іспити на комп'ютері виявили бажання понад 10 тисяч прикарпатських школярів. Про це повідомив директор регіонального Центру оцінювання якості освіти Богдан Томенчук. Як з'ясувалося, місцеві випускники зацікавилися тестами найбільше, повідомив Б.Томенчук (на фото).

Хочеш стати студентом - склади успішно тести. Інформаційна кампанія з таким закликом розпочалася в Івано-Франківській області ще з вересня минулого року. Втім лише зараз вона набула неабиякого резонансу. Школярі наввипередки реєструються як учасники незалежного тестування, розповідає директор Центру оцінювання якості освіти Богдан Томенчук. Адже успішна здача іспитів - автоматично зараховує абітурієнтів до ВНЗ. Зовнішнє тестування - це чиста і прозора система, яку не підкупиш, переконаний Б.Томенчук: "Перша перевага - зовнішнє тестування не може бути упередженим, бо особистісні стосунки між тим, хто ставить оцінку і тим, хто отримує, виключені. І наступне - з 10-го вересня школа отримає мотивованого учня, який чітко знатиме, що до школи йдуть для отримання знань, а не байдикувати і потім через татів гаманець йти по життю".

Щоправда частина учнів вважає що тести занадто складні. Вони не під силу навіть деяким викладачам чи професорам. Натомість Б.Томенчук запевнив, що завдання середнього рівня складності. Окрім того освітянин радить заздалегідь перевірити свої знання, пройшовши пробні тести на офіційному сайті Центру оцінювання якості освіти Івано-Франківській області test.if.ua, повідомляє Освiтнiй портал.

Обговорити на форумі