друкувати


Не будь осторонь – твори зміни!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-02-19 12:18:57

Ви вірите в чудеса? Знаю, знаю, що то лише в казках жива вода змиває рани і каліцтво, даруючи людині силу, могутність, здоров'я. В справжньому житті такої чудодійної води немає. Проте люди самі можуть творити маленькі дива: захистити когось від розпачу, від гірких думок, допомогти тим, хто потребує спілкування, поради. Саме таку допомогу має на меті проект "Соціальна реабілітація дітей з особливими потребами", який реалізовує молодіжна громадська організація "Молодий Рух".

Незважаючи на досягнення сучасної медицини, церебральні паралічі залишаються важливою проблемою для цілого суспільства і для сімей, які виховують таких дітей. Кількість людей з ДЦП збільшується у всьому світі. В даний час на тисячу населення в середньому нараховується 2-3 дітей з таким діагнозом. Ці діти часто не мають можливості реалізувати себе, відвідувати різні гуртки, знайти друзів. Інколи відчувають себе покинутими і, крім батьків, нікому не потрібними.

Вже майже рік тричі на тиждень в Молодіжному Центрі проводяться заняття спеціалістів з групою дітей, які мають діагноз "Дитячий церебральний параліч".

– Наша мета – це допомога у фізичній та соціальній реабілітації дітям з особливими потребами, – розповідає Назар Федорук, голова Молодого Руху та координатор проекту. – Спочатку ми залучили до занять тренера. Пізніше виникла ідея проводити цікаві психологічні тренінги-заняття та творчі заняття мистецтва. Ми також запрошуємо представників різних професій на наші заняття, щоб вони могли розповісти дітям про свою роботу, відвідуємо музеї, театр, організовуємо дитячі свята проводимо конференції спільно з батьками.

– Участь в цьому проекті – це найкраща подія в моєму житті – розповідає Анащенко Христинка. За час відвідування занять дівчинка навчилась робити квіти з бісеру, працювати з фарбами, зображувати на папері свої емоції за допомогою художніх засобів.

– Ми – одна команда – часто підкреслює Довганюк Ромчик, - це наше найголовніше провило!

Може це гучно звучить, але і справді учасники групи та спеціалісти стали однією великою сім'єю. Веселі, цікаві, талановиті, неординарні особистості, вони й справді навчились насолоджуватись спілкуванням, іграми, відпочинком, творчістю і просто життям.

Молодорухівці неодноразово запрошували керівників та представників відділів міської ради, які займаються роботою в даній сфері.

Але чомусь ні директор міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (Галамейко Лілія Олексіївна), ні начальник відділу у справах молоді та спорту (Колесник Володимир Любомирович) не повважали за потрібне потратити годинку свого вільного часу і подивитись, як працює молодіжна громадська організація на ниві "соціального сектору".

Але це не спиняє організаторів. Скажу по секрету, що робоча група та організатори мають багато нових грандіозних задумів і планів.

Колись давно я прочитала, що кожного дня Бог дає нам можливість змінити наше життя на краще. Але мало хто цей шанс використовує. А ще важче – допомагати змінювати на краще життя інших. Але задоволення від такого маленького дива зробить Вас по-справжньому щасливим.

Тож давайте не бути осторонь, а разом творити зміни!

P.S. Всі, кого зацікавив наш проект, звертайтесь в Молодіжний Центр (тел. - 50875). Або за телефоном – 80978958129.

Автор: Христина Заник, керівник проекту
Обговорити на форумі