друкувати


191,5 млн. грн. податків та зборів надійшло до Зведеного бюджету України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-02-18 01:46:48

191,5 млн. грн. податків та зборів, що контролюються органами податкової служби Івано-Франківської області, надійшло до Зведеного бюджету України за перший місяць цього року від платників податків Прикарпаття. Відтак, аналогічний показник 2007 року вдалося перевищити більш як на 20 відс. Місцеві бюджети Івано-Франківщини в січні 2008 р. отримали 64,1 млн. грн. А це на 17,8 млн. грн. (38,5 відсотків) більше минулорічного рівня надходжень. – підвів підсумки січня на розширеному засіданні колегії ДПА в області її керівник Михайло Смачило (на фото).

- За попередніми показниками роботи, можна сміло робити припущення, що і в лютому призначення Мінфіну нами будуть виконані. Загальновідомою є істина, що від обсягу державної казни залежить добробут та рівень соціального захисту громадян держави. Тому на сьогодні Уряд України ставить перед нами, податківцями, чітке завдання - забезпечити максимум поступлень надходжень до держбюджету. І це завдання є досить реальним, адже резервів у наповненні казни багато - це і, насамперед, робота зі збитковими організаціями, ліквідація та виведення на “чисту воду” так званих “фіктивників”та “тіньовиків”, збільшення податкового навантаження тощо, - звернувся на засіданні до присутніх обласний чільник податкової служби Івано-Франківщини.

- Не секрет, що попри високий рівень добровільної сплати податків, нагадаю, за підсумками того року він перевищив 90 відсотків, все ж залишається невелика група спритних бізнесменів, які намагаються обдурити державу, вигадуючи усе нові й нові схеми ухилення від оподаткування – особливо у випадку відшкодування ПДВ. Кожну четверту гривню, незаконно заявленого торік до відшкодування з бюджету податку на додану вартість, вдалося упередити працівникам податкового аудиту та податкової міліції Прикарпаття. Вдумаймося в масштаб цієї цифри, вона вимагає від нас неабиякої пильності та професіоналізму - податковий фахівець повинен одразу побачити та викрити такі махінації, захистити економічний інтерес держави, – зазначив у своєму виступі головний податківець Прикарпаття.

А загалом, у подальшій діяльності своїм колегам Михайло Смачило побажав керуватися принципом: “Податкова для платника податків, а не платник податків для податкової”. Податковий інспектор в свідомості платника податків повинен бути партнером та колегою, і аж ніяк не каральною інстанцією. Лише за умови дружнього, партнерського тандему між податковими органами та платниками податків можна вийти на той європейський рівень, якого вимагає від нас сьогодення., повідомляє ДПА в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі