друкувати


За тобою плаче, сину, рідна мати й Україна!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-02-15 05:22:28

Афганістан – одна з останніх кривавих авантюр Радянського Союзу, яка забрала життя майже 15 тисяч юнаків. Понині ятрять материнські рани, рветься з грудей батьківське серце. До смерті не забути рідний образ кровинки-синочка, який приходитиме лише у снах, усміхатиметься тільки з фотографій і цілуватиме руки своїй матусі німими вустами.

Михайло Палагіцький з селища Гвіздця пішов служити, залишивши вдома батьків і сестричку. Доля приготувала йому чорний вінець над головою: не ступила нога юнака на землю рідного Гвіздця, палкими поцілунками не вкрив вуста коханої, не привіз з собою чорнобривої хустини для матері: поліг у бою. Не повернулися на Коломийщину хлопці з Печеніжина, Нижнього Вербіжа, П'ядиків, Спаса, Мишина…

У Коломиї, біля меморіалу загиблим афганцям, відбулося традиційне вшанування загиблих і панахида, а напередодні працівники райдержадміністрації спільно з сільськими головами, громадськістю, учнями та вчителями, а також колишніми воїнами-афганцями відвідали могили загиблих юнаків, молилися, поклали квіти і вінки. На панахиді побували заступник голови райдержадміністрації Мирослав Мацьків, начальник відділу з питань внутрішньої політики апарату райдержадміністрації Іван Григорійчук та працівники державної служби, повідомляє прес-служба РДА.

Обговорити на форумі