друкувати


Нові домовленості коломийської влади з енергетиками

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-02-08 11:05:11

Зустрічі керівництва ВАТ "Прикарпаттяобленерго" з представниками коломийської міської влади вже можна назвати традиційними.

У 2007 році для врегулювання питань енергозабезпечення, які не вдавалося вирішити у поточному режимі, на рівні мера Коломиї пройшла ціла низка зустрічей. Потреба у діловому спілкуванні виникла і на початку 2008 року. Тож у Коломиї за круглим столом переговорів зібрались: Коломийський міський голова Юрій Овчаренко, перший заступник голови міської ради Михайло Білоус, керівники комунальний підприємств районного центру та генеральний директор ВАТ "Прикарпаттяобленерго" Микола Чернявський, директор з енергозбуту ВАТ Валерій Ноздрін і директор філії «Коломийський МРЕМ» Богдан Гейтота.

Така зустріч дозволила почути як побажання коломиян, так і зрозуміти позицію енергетиків. Розмова зокрема стосувалася розрахунків Коломийського водоканалу. Це комунальне підприємство з січня 2008 року уклало договір про реструктуризацію заборгованості за спожиту електроенергію (480 тисяч гривень). Щоб не вдаватися до відключень за порушення укладених угод, енергетики запропонували винести це питання на нараду і досягли в ході його обговорення взаємовигідних домовленостей.

Іншою болючою проблемою є відсутність у багатоквартирних будинках лічильників, які обліковують електроенергію, використану на технічні потреби (ліфт, освітлення сходових кліток тощо). Загалом по компанії за останні роки кількість безоблікових точок вдалося зменшити від 2 тисяч до 600, з яких більше трьох сотень – у Коломиї. Завдяки домовленостям це питання вдасться зрушити з місця: з лютого 2008 року у житлових будинках пройде встановлення лічильників на технічні цілі. Фінансування робіт здійснюватиметься з міського бюджету та комунальним підприємством. При чому, відновлюючи облік електроенергії, комунальники проведуть ревізію розподільчо-ввідних щитків, їх комутаційних апаратів. Впорядкування цих елементів будинкових мереж дозволить підвищити надійність електропостачання, оскільки «прогнилі» у підвалах електрощитові часто стають причиною знеструмлення цілих будинків.

Проведена зустріч ще раз довела, що спілкування за круглим столом є ефективною формою взаємодії енергетиків та влади для вирішення актуальних проблем енергозабезпечення населених пунктів області.

Джерело: ВАТ "Прикарпаттяобленерго"
Обговорити на форумі