друкувати


Звернення ГУ МНС України в Івано-Франківській області до батьків

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-02-07 11:58:50

Головне управління МНС в Івано-Франківській області вкрай занепокоєне станом, що склався з пожежами, надзвичайними ситуаціями, травмуванням та загибеллю дітей на них. Як свідчить статистика, кількість дитячих трагедій на Івано-Франківщині щорічно зростає. Тільки в минулому, 2007 році, внаслідок пожеж загинуло четверо дітей, життя ще чотирьох забрала вода, троє дітей померло через отруєння чадним газом, ще двох смертельно вразило електричним струмом, одна малолітня дитина померла внаслідок отруєння грибами. Конкретні факти загибелі дітей внаслідок різного роду надзвичайних ситуацій змушують Головне управління МНС України в області звернутися до кожного мешканця Прикарпаття, особливо до батьків.

Шановні батьки! За статистикою, в Україні в мирний час через нещасні випадки щодня гине в середньому четверо дітей, щотижня - цілий клас школярів і щороку - майже дві тисячі юних громадян! Легковажне поводження малечі з вогнем, водою, газом, незнання елементарних правил безпечної поведінки - першопричини сумних та трагічних наслідків. Факти свідчать: біда трапляється тоді, коли діти залишаються без нагляду своїх батьків.

Так, 13 січня 2007 року через порушення правил експлуатації опалювальної печі горів житловий будинок в селі Кривопілля Верховинського району. Вогонь не тільки пошкодив приміщення кімнати та речі домашнього вжитку, але й забрав життя 4-річної онучки домовласниці.

4 квітня 2007 року нещастя сталося в cелі Джурків Коломийського району. Пожежа виникла в одному із житлових будинків. Ненаситне полум’я забрало життя двох людей: 24-річної господині помешкання та її 2-річного сина. Як з’ясувалося, причиною пожежі стала необережність у поводженні з вогнем з боку загиблої домогосподині.

25 жовтня сталася трагедія в Снятині, де того дня, близько 10-ої години ранку, виникла пожежа в одному із житлових будинків районного центру. На момент виникнення пожежі в помешканні були залишені без нагляду троє малолітніх дітей. Страшому із них – 5 річному хлопчикові вдалося самостійно вийти із палаючого будинку, а от життя його сестричок: чотирьох та півторарічного віку, врятувати не вдалося. А призвели до біди дитячі пустощі з вогнем.

Саме з цієї причини, 31 січня поточного року в селі Чорнолізці Тисменицького району внаслідок отриманих під час пожежі опіків тіла померла 11-ти місячна дитина, яку мати на нетривалий час залишила без нагляду, відлучившись у літню кухню щоб приготувати їжу.

Шановні батьки! Пам’ятайте: життя дітей у Ваших руках!

Вкотре акцентуємо Вашу увагу: не залишайте малолітніх дітей без нагляду, роз’яснюйте дітям дошкільного та шкільного віку правила обережного поводження з вогнем, водою, газо- та електроприладами, навчайте їх діям на випадок пожежі, надзвичайної ситуації, повідомляє ГУ МНС України в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі