друкувати


Коломийщина: Про звернення громадян і зайнятість населення

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-01-30 02:41:51

На черговому засіданні колегії Коломийської райдержадміністрації, яке відбулося минулого вівторка, було розглянуто чотири питання.

Про підсумки виконання програми соціально-економічного і культурного розвитку району за 2007 рік доповідала начальник управління економіки РДА Любов Глушкова. Доповідачка прозвітувала про чималий обсяг зробленого, охарактеризувала позитивні тенденції, не обминула недоліків. Так, у результаті проведених заходів зусиллями виконавчих структур району, за 2007 рік промислові підприємства Коломийщини виготовили продукції на суму 61,7 млн. грн., що становить 100,6% порівняно з 2006 роком. Високі темпи зростання забезпечили підприємства харчової промисловості та переробки сільськогосподарських продуктів, це, зокрема, "Ветсанзавод" і АТЗТ "Ал-Прут".

Середньомісячна номінальна заробітна плата робітників і службовців на великих і середніх підприємствах за звітний період, за попередніми даними, становить 833,80 грн., що перевищує законодавчо встановлені за цей рік соціальні стандарти.

Станом на 1 січня 2008 року в районі зареєстровано 2870 суб'єктів підприємницької діяльності, з них 250 — юридичних осіб та 2620 — фізичних осіб. За рік зареєстровано: 15 юридичних та 502 фізичних осіб.

Про виконання бюджету району та районного бюджету за 2007 рік доповідали начальник фінансового управління РДА Оксана Попадюк і начальник Коломийської оДПІ Світлана Лубоцька. Вони, зокрема, наголосили, що бюджет району за рік у цілому виконаний на 109,5 відсотка до уточненого плану на рік, а також подякували сільським головам за добру співпрацю й за виконання сільських бюджетів.

Про стан розгляду звернень громадян, що надійшли до органів виконавчої влади в 2007 році, відповідно до Закону України "Про звернення громадян", присутніх інформувала завідувачка сектора роботи із зверненнями громадян апарату РДА Оксана Івасюк. Так, в 2007 році до райдержадміністрації надійшло 1032 звернення. Значно меншою стала кількість звернень громадян району до органів влади вищого рівня.

Щодо категорій населення, найбільше звернень — від соціально незахищених громадян: пенсіонерів, інвалідів, учасників війни, багатодітних сімей та одиноких матерів.

У сільських та селищних радах району обладнані кутки звернень, де розміщено графіки прийомів громадян, скриньки для звернень, різноманітні інформаційні довідки. Посадові особи місцевого самоврядування проводять прийом громадян з особистих питань згідно з графіками.

Найменше звернень надійшло від жителів Виноградської, Струпківської, Ліснохлібичинської, Угорницької сільських та Гвіздецької селищної ради.

На колегії також було затверджено програму зайнятості населення Коломийського району на 2008—2009 рр., про що доповідала заступник директора міськрайонного центру зайнятості Марта Вінтоник. Доповідачка також інформувала присутніх про співпрацю влади й підприємців із центром зайнятості. Проте ця тема вже розглядалася в рамках колегії, і була підготовлена для засідання "круглого" столу.

Відтак відбулася нарада перших осіб району — голови райдержадміністрації Михайла Вінтоняка, голови районної ради Дмитра Неміша та їхніх заступників — з сільськими головами й керівниками служб апарату РДА. На ній велася мова про необхідність знайомитися сільським та селищним головам із Інтернет-сайтом райдержадміністрації, де зібрано повну інформацію про заходи, які відбуваються в адміністрації та раді району. Також було запропоновано в кожній сільраді поставити опечатані скриньки, куди громадяни могли би вкидати свої письмові звернення до влади. Йшлося й про допомогу багатодітним сім'ям, про необхідність звітності, що зроблено для малозабезпечених родин, про податки за землю, заготівлю молока.

Автор: Марія БІЛОГІРСЬКА, "Вільний голос"
Обговорити на форумі