друкувати


Неділя для енергетиків була робочим днем

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-01-28 03:53:15

Вітер, який зірвався у ніч на 27 січня 2008 року, завдав клопотів мешканцям усієї області. Сильні пориви вітру, які сягали швидкості 25-30 м/с, ламали не лише гілки дерев, рекламні щити, а й виривали цілі дерева та зривали дахи будівель. Через це у багатьох селах Івано-Франківської області траплялись перерви в електропостачанні. Найгіршою була ситуація недільного ранку. Негода зачепила електропостачання 70 населених пунктів. При чому погіршення погодних умов спостерігалося по усій території області, та найбільше воно пошкодило повітряні лінії електропередач у Богородчанському та Лисецькомку РЕМ та інших районах.

Не зважаючи на вихідний день, 27 січня 2008 року на відновлювано-ліквідаційних роботах працювало 62 бригади районів електромереж ВАТ «Прикарпаттяобленерго». Було задіяно більше двох сотень енергетиків та 65 одиниць техніки. Завдяки технічним заходам до 18:00 у більшості населених пунктах електропостачання було відновлено.

На ранок 28 січня 2008 року з’явились нові наслідки стихії: станом на 9 годину 10 сіл області перебували без світла повністю та 15 – частково. Організована робота оперативно-виїзних бригад дозволить протягом дня ліквідувати усі аварійні ситуації та відновити електропостачання краю.

Окрім стихії, додали енергетикам роботи і «розваги» мисливців. На завершення зимового мисливського сезону 27 січня 2008 року відзначилися любителі полювання із Надвірної. Влучивши в ізолятор повітряної лінії 110 кіловольт Надвірна – НПЗ, вони спричинили відключення електропостачання Надвірнянського нафтопереробного заводу - одного із стратегічних підприємств області. У зв’язку із пригодою у неділю для обходу мереж змушена була виїхати бригада служби ліній електропередач ВАТ «Прикарпаттяобленерго». Виявивши місце пошкодження, енергетики працюють сьогодні над відновленням надійного електропостачання НПЗ. На разі обласна енергопостачальна компанія підраховує збитки, завдані такими «розвагами».

Треба сказати, що такі випадки є непоодинокі. Лише з початку року подібні аварії виникали з вини мисливців за здобиччю на повітряній лінії 110 кіловольт Стрий – Долина 1,2 поблизу села Міжріччя Долинського району та на повітряній лінії 35 кіловольт Опорна – Жовтень поблизу села Ямниця Івано-Франківської міськради. Зважаючи на непоправні наслідки таких пошкоджень, які приводять до знеструмлень цілих районів, ВАТ «Прикарпаттяобленерго» звернулося у правоохоронні органи, щоб не тільки виявити та покарати злочинців, але й унеможливити подібні випадки на майбутнє.

Джерело: ВАТ "Прикарпаттяобленерго"
Обговорити на форумі