друкувати


Максимко Романик потребує Вашої допомоги

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-01-18 12:53:28

У боротьбі з раком йому потрібна Ваша підтримка! Житиме він чи ні - залежить від Божої волі та Вашого милосердя! Допоможіть врятувати Максимка! Максимку лише 4 рочки та він згасає від страшної хвороби – раку.

Почалось все з квітня, коли хлопчик пожалівся на болі у животику. Районні лікарі діагностували глисну інвазію і лямбліоз. Прописали грілки, які, як згодом з’ясувалось, лиш прискорили ріст пухлини. Болі у Максимка не проходили. Більш того, у нього почалось порушення ходьби, почав «тягнути» ніжку. Мати знову звернулась до лікарів, але вже обласних. І в липні її приголомшила страшна новина «у вашого сина злоякісна пухлина». Це прозвучало як грім серед ясного неба, як вирок. Все, крім здоров’я дитини, перестало мати значення. При поступленні у спеціалізовану дитячу лікарню стан дитини вже був дуже складний – Максимчик був блідим, періодично рвав, у нього болів животик та ніжка, різко збільшився об’єм животика. Діагноз лікарів – нейробластома заочеревинного простору справа з метастазами в кістковий мозок та регіонарні лімфовузли.

З цього моменту почалась боротьба за хлопчика. Максимко не розумів, що хворий – втікав від лікарів, які приходили ставити підключичний катетер, просив маму випрямити йому ніжки, коли їх зводило судомами, обіймав близьких, які приходили його провідати і говорив, що не відпустить. Бувало, Максимко злився на лікарів, але як справжній мужчина, ніколи не плакав. А ще коли вже став зовсім худим, показуючи власні ключиці, говорив, що у нього ростуть крила.

З часом стало зрозуміло, що лікарі в Україні не надто вірять у те, що Максимко може одужати та дальше жити. Мама хлопчика шукала допомоги у постійних молитвах. Тоді вона і почула історії про те, що дякуючи лікуванню закордоном реально рятують дітей зі схожими діагнозами. Стало зрозуміло, Максимкове життя має реальну ціну – це ціна за повноцінне лікування з використанням найновіших методів. Родина, друзі та просто добрі люди об’єднали зусилля аби терміново зібрати кошти, щоб малюк вилетів до профільної клініки. Лікування закордоном коштує дуже дорого. Зібрати швидко таку шалену суму було не реально. Жаху додавало ще й те, що у Максимка залишалось все менше часу, починались знов болі, закінчувалась дія хімії, операцію потрібно було робити негайно. На щастя, у той час батьки познайомились з Яною, що представляла клініку Сінгапуру. Лікування тут можна оплатити поетапно. Перед Новим роком, у душі очікуючи доброго дива, мати з Максимком вилетіли у Сінгапур. Дорога була важкою, але Слава Богу, зараз хлопчику вже зробили дуже складну 16-годинну операцію з видалення пухлини. Як розповідають лікарі, діагноз дуже складний, лікування буде довготривалим та дорогим. Але для усіх нас головне, щоб Максимко переміг рак!

Назбирані кошти швидко закінчуються – потрібно сплатити за операцію, ліки, хімію, за проживання у Сінгапурі. На сьогоднішній день можна говорити про те, що все це обійдеться приблизно у 120 тисяч Євро. Ціна висока. Але кожен з Вас, хто має дитину, розуміє, що життя її безцінне. Найголовніше, щоб ми усі, хто читає ці рядки не залишились байдужими. Кожна пожертвувана гривня стане для Максимка зброєю проти раку. Адже, якщо відгукнеться кожен – то потрібна сума назбирається.

Що буде далі – залежить від нас. Ви зараз читає ці рядки, значить – і від Вас також. Біда об’єднує. Добро робити легко, воно завжди повертається сторицею.

Прошу всіх, хто почув цю просьбу серцем допомогти Максимку вижити у цій нерівній боротьбі з хворобою. Ніхто з нас не застрахований від такої біди.

Допоможіть врятувати Максимка!

Не будьте байдужі до чужого горя! Може саме цим добрим ділом Ви умилосердите Господа щодо себе!

Нехай Господь допомагає Вам!..

http://www.helpmax.h.com.ua

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі