друкувати


Облрада почала рік з дерибану на 1 мільярд доларів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-01-17 12:53:41

Обласна рада прийняла рішення про внесення змін у межі населеного пункту с.Поляниця Поляницької сільської ради Яремчанської міської ради. Поляниці додали 650 га - інформує кореспондент ПІАРу.

Депутати зобов’язали сільських депутатів надалі реалізовувати цю землю виключно через аукціони з чітким дотриманням законодавства. Але надавати в оренду чи в користування цю землю сільські депутати все одно зможуть на власний розсуд. За рішення як і за всі доповнення голосували 85 депутатів облради. Сільський голова мотивує необхідність додаткових земель наявністю 3 десятків заяв від місцевих мешканців на виділення землі. В той же час, з 1300 га землі, котрі Поляницькій сільраді облрада надала в 2002 році, невеликі ділянки отримали лише 20 місцевих жителів. Решта землі рішенням сільради отримав Буковель та особи, котрі ніколи в Поляниці не проживали. Тому, деякі депутати облради висловили занепокоєння з приводу того, що контрольовані групою “Приват” депутати Поляницької сільської ради знову вирішуватимуть долю землі, ринкова вартість якої перевищує 1 млрд доларів США.

Нагадаємо, що село Поляниця відоме передусім тим, що на його території знаходиться курорт “Буковель”, конфлікти довкола якого пов’язані головним чином недоплатою останнім за лісовтрати та значними сумами ПДВ, що декларуються щорічно курортом до відшкодування. Правоохоронними органами встановлено численні факти порушень попереднім сільським головою Поляниці при прийнятті рішень про виділення сотень гектарів землі, повідомляє ПІАР.

Обговорити на форумі