друкувати


Чекати поблажливості від ДАІ порушникам не варто

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-01-14 05:30:33

Відтепер міліція значно жорсткіше працюватиме на автошляхах області і таким же буде реагування на будь-які грубі порушення правил дорожнього руху. Усім громадянам варто усвідомити, що це не примха Міністерства внутрішніх справ чи котрогось чиновника. Законослухняним і дисциплінованим нема чого боятися, адже посилені заходи з контролю за дорожнім рухом передусім спрямовані н6а недопущення ситуацій і пригод, внаслідок яких гинуть безневинні люди. Минуло лише півмісяця нового року, а мартиролог загиблих на дорозі вже увібрав свіжих п’ять чорних рядків.

Варто зрозуміти, що допоки не буде наведено порядок на дорогах – однаково для всіх, доти оплакуватимемо когось з рідних чи близьких. Будь-кому не варто робити вигляд, ніби чужий людський біль його не стосується. Кермувати транспортними засобами мають лише дисципліновані водії, незалежно від того, в кого яка автомашина чи суспільне становище. Своєю чергою міліція краю звертається до громадян з проханням повідомити про факти грубих порушень правил дорожнього руху, а водночас допомагати виявляти тих працівників міліції, які певними діями чи бездіяльністю сприяють таким порушенням. Фактично упродовж місяця як експеримент на дорогах Прикарпаття працюватимуть в тому числі сім екіпажів дорожньо-патрульної служби УДАІ УМВС України в Чернігівській області. Нововведення виправдане: лише за кілька днів даішники з Чернігівщини задокументували 21 факт перебування за кермом п’яних водіїв, понад120 випадків створення аварійних ситуації.

Своєрідне відпрацювання з допомогою працівників ДАІ з іншої області матиме й профілактичну роль. А тим порушникам, хто сподівається на їх поблажливість, варто звикати до протилежного.

Джерело: УМВС України в Iвано-Франкiвськiй областi
Обговорити на форумі