друкувати


Перерахунок пенсій!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-01-11 03:22:14

Надано можливість пенсіонерам перерахувати пенсії шляхом зарахування до страхового стажу у встановленому Законом порядку період роботи після 2004 року тривалістю менше 24 місяців.

З 1 січня 2008 року набрав чинності Закон України "Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України". Цим законом, окрім затвердження кошторису держави на цей рік, внесено низку важливих змін до законодавчих актів, які регулюють питання пенсійного забезпечення громадян.

Зокрема абзацом 2 статті 42 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" передбачено у разі, якщо застрахована особа після призначення (перерахунку) пенсії має менше ніж 24 місяців страхового стажу, перерахунок пенсії провадиться не раніше як через два роки після призначення (попереднього перерахунку) з урахуванням страхового стажу після призначення (попереднього перерахунку) з урахуванням заробітної плати, з якої призначено (попередньо перераховано) пенсію.

Згідно з абзацом 3 статті 42 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" якщо пенсіонер, продовжуючи працювати, набув стажу, достатнього для призначення пенсії відповідно до частини першої статті 28 цього закону, то за заявою пенсіонера провадиться відповідний перерахунок пенсії, незалежно від того, скільки часу минуло після призначення пенсії при неповному стажі. з урахуванням заробітної плати, з якої призначено (попередньо перераховано) пенсію."

Тим пенсіонерам, які на 01.01.2008р. набули право на перерахунок пенсій з урахуванням абзацу 2 та 3 пункту 4 статті 42 закону, перерахунок буде проведений з 01.01.2008р. у разі, якщо заява про перерахунок пенсії зі всіма необхідними документами буде надана до 31.12.2008 р. включно.

В зв'язку з цим, немає нагальної потреби звертатись до управління Пенсійного фонду з документами протягом січня, так як це право надано громадянам упродовж 2008 року.

Додатково інформуємо, що впродовж 08.01-15.01.2008 р. управління працює за продовженим графіком роботи (від 8 до 20 год.).

У наступних оголошеннях буде надана інформація стосовно інших статей Закону України "Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України".

Автор: О. МАЦИШИН, заступник начальника управління, начальник відділу з призначення пенсій, "Коломийський вісник"
Обговорити на форумі