друкувати


Здавайте вчасно звіти

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-01-11 03:14:22

Управління Пенсійного фонду в Коломиї повідомляє, що відповідно до вимог Порядку формування та подання органам Пенсійного фонду України відомостей про застраховану особу в системі загальнообов'язкового державного пенсійного страхування слід подати до 1 квітня 2008 року до відділу персоніфікованого обліку, інформаційних систем та мереж управління комплект документів звітності про застрахованих осіб за 2007 звітний рік. При цьому використовують чинну форму документа "ІНДАНІ". За цією формою повинні звітувати громадяни-підприємці (суб'єкти підприємницької діяльності), які перебувають на загальній системі оподаткування, а також ті, хто використовує працю найманих працівників.

Страхувальники категорії "Суб'єкти підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування" зобов'язані подавати звіт за формою "ІНДАНІ-СПД".

За неподання, несвоєчасне або подання не за встановленою формою чи недостовірних даних, що використовують у системі персоніфікованого обліку, та іншої звітності, передбаченої законодавством, до територіальних органів Пенсійного фонду на страхувальника накладають штраф у розмірі 10 відсотків від суми страхових внесків, які були сплачені або підлягали сплаті за відповідний звітний період, за кожний повний або неповний місяць затримки подання відомостей, звітності, але не менше десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а в разі повторного протягом року такого порушення - у розмірі 20 відсотків від зазначених сум, але не менше 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Автор: Л. МИХАЙЛИШИН, начальник управління, "Коломийський вісник"
Обговорити на форумі