друкувати


МНС області стурбоване ситуацією з пожежами

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-01-09 08:27:13

Головне управління МНС України в Івано-Франківській області стурбоване ситуацією з пожежами, травмуванням та загибеллю людей на них, що склалася на Прикарпатті.

За 2007 рік на території Івано-Франківщини виникло 1058 пожеж, на яких загинуло 92-і особи, ще 40 людей - травмовано. Домінуючою причиною виникнення пожеж і надалі залишається необережне поводження громадян з вогнем. Впродовж 2007 року на території області саме через людську недбалість та нехтування громадянами правил пожежної безпеки зареєстрована 471 пожежа. Особливе занепокоєння викликає житловий сектор: в помешканнях громадян виникло 878 пожеж, що становило 83 % від їх загальної кількості.

З настанням Нового 2008 року в області і далі зберігається складна ситуація з травмуванням та загибеллю людей під час пожеж: тільки за перший тиждень 2008 року на території Івано-Франківщини виникло 37 пожеж, під час яких загинуло 6 осіб, ще 4-еро отримали травми.

Так, 1 січня під час пожежі в житловому будинку загинув 41-річний мешканець Коломийщини;

- 2 січня за необережність у поводженні з вогнем при курінні власним життям поплатився 49-річний мешканець села Вістової Калуського району;

- 4 січня в селі Вишків Долинського району внаслідок отриманих на пожежі травм померла 31-річна мешканка Запоріжжя;

- 5 січня у власній оселі в селі Черніїв Тисменицького району під час пожежі загинула 76-річна жінка;

- 5 січня в селі Петрилові Тлумацького району внаслідок пожежі, яка сталася через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електроприладу, загинула 85-літня місцева мешканка;

- 6 січня під час пожежі, яка виникла в одному із помешкань села Котиківка Городенківського району, загинула 90-річна жінка.

Як свідчить статистика, з року в рік в зимовий період все більшої гостроти набуває проблема забезпечення пожежної безпеки. В зв’язку із похолоданням значно збільшується ймовірність виникнення випадків пожеж через використання громадянами в побуті саморобних електрообігрівальних приладів, порушення людьми правил пожежної безпеки при користуванні пічним та газовим опаленням.

Шановні мешканці області! Головне управління МНС України в Івано-Франківській області звертається до Вас з проханням подбати про належний стан протипожежного захисту власної оселі, дотримуватись правил пожежної безпеки в побуті та на робочому місці, під час опалювального періоду для обігріву помешкань використовувати прилади тільки заводського виробництва.

Пам’ятайте: безпека Вашого життя залежить від Вас самих. Будьте обережні, не допустіть трагедії в свій дім.

Джерело: Головне управління МНС України в Івано-Франківській області
Обговорити на форумі