друкувати


Яремче зустріло мільйонного туриста

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-01-05 08:37:19

У перший день нового року туристична візитівка нашого краю місто Яремче вітало мешканців і гостей новорічно-різдвяним концертом з нагоди відкриття нового туристичного року. Крім того, місцева влада підсумовувала акцію «Мільйонний турист-2007».

Яремчанці ще добре пам’ятають ті часи, коли за рік тут приймали понад два мільйони туристів. Останніми роками добра слава цього карпатського містечка відроджується. Особливо помітно збільшився наплив гостей після спорудження гірськолижного комплексу «Буковель».

Як запевнив заступник міського голови Ігор Яківчук, нині в Яремчі діє понад 40 туристичних закладів, 200 приватних садиб. Загалом же Яремчанщина цього року отримала 42 відсотки до свого бюджету від туристичної діяльност, а інвестиції в туристичну галузь становлять близько 368 мільйонів гривень.

Місцева влада відзначила найкращих працівників туристичної галузі в семи номінаціях. А мільйонним туристом став мешканець Дніпропетровська, який отримав у дарунок лижі та путівку на 10-денний відпочинок на базі відпочинку «Карпати». Вже першими туристами з другого мільйона стала родина з Києва з трьома дітьми — вони також отримали подарунки і путівки на відпочинок. Нагадаємо, що нинішній голова Івано-Франківської облдержадміністрації Микола Палійчук ще донедавна був міським головою Яремча.

Джерело: Галичина
Обговорити на форумі