друкувати


Як козачі отамани ділили прибуток від продажу вугілля з окупованих територій в РФ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2016-05-18 12:48:23

У мережу попав запис запис телефонної розмови між командирами козачих бандформувань, які контролювали міста Антрацит і Свердловськ на півдні Луганської області у 2014-2015 роках – Владиславом Брициним і Олександром Гайдеєм (також відомий, як "Рим"), здійснена приблизно навесні 2015 року. Під час розмови отамани обговорюють схеми поставок у Росію добутого на підконтрольних територіях вугілля і домовляються про отримання Гайдеєм процентів з вантажних машин, які будуть проходити через підконтрольну йому територію до кордону Російської Федерації. При цьому, Гайдей висловлює недовольство діючими схемами і вимагає від Брицина, щоб його машини, які проходять у Росію через Свердловськ, платили відкат у розмірі 10%.
"Давайте как-то определимся. Мы уже с тобой договорились. Машины твои поехали. Только я не ощущаю ничего. Я ж тоже не миллиардер. Я тоже кормлю людей. Дайте мне что-нибудь. Сколько я могу за свои бабки это делать?" — вимагає Гайдей у Брицина.
Місто Свердловськ Луганської області розміщене на важливій трасі, по якій здійснюється сполучення даного регіону з РФ. Із розмови двох командирів випливає, що Гайдей контролював трасу і участок російського кордону та обкладав поборами всі проїжджаючі по дорозі автомобілі.
"Как-только я буду получать какую-то часть, значит ездить будут. Пока я не буду получать, не буду никого пропускать даже с пропусками" — заявив Гайдей.
У відповідь Брицин стверджує, що Гайдей і так має достатній дохід, оскільки обклав "бандитськими податками" всіх, хто проїжджає через підконтрольну йому трасу.
В кінці п’ятнадцятихвилинної розмови отамани все ж дійшли згоди і домовилися.
"Мне надо лям на месяц. Дайте мне лям, и я больше не буду брать ничего", — заявив Гайдей.
У відповідь Брицин погодився і підтвердив, що "Рим" буде отримувати 10% від проходячого через його територію вантажу.
Олександр Гайдей ("Рим") більше відомий як один з найбільш одіозних козачих отаманів Луганської області. До початку бойових дій на Донбасі був депутатом Сверловської міської ради від Комуністичної партії України. У середині 2015 року виїхав у Російську Федерацію через загрозу зачистки його підрозділу бойовиками Плотницького.

(https://www.youtube.com/watch?v=Q8VoAIfkKMo, обережно, нецензурна лексика)