друкувати


Загибель на водних об'єктах

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2016-01-26 03:47:30

Усі ми із задоволенням зустрічаємо зиму, іноді забуваючи про небезпеку, яку може приховувати  лід. Щоб ні з ким не трапилося лиха, потрібно обережно поводитись на льоду. Найбільш небезпечна крига – перша та остання, адже така крига ще надзвичайно тонка, і не витримує маси навіть маленької дитини. Лід блакитного кольору - найміцніший, а білого - значно слабший.
Для однієї людини безпечним вважається лід синюватого або зеленуватого відтінку, товщиною більшою за 7 см. При пересуванні декількох людей по льоду треба йти один за одним на відстані. При масовому перебуванні на льоду його товщина повинна бути не менше, ніж 25 см. Перш ніж ступити на лід водоймища, дізнайся про товщину льодового покриву за допомогою довгої загостреної палиці (плішні), чи іншого подібного предмета, але обов'язково легкого, який ти вільно можеш тримати в руці. Ніколи не перевіряй товщину льоду ударами ніг! Під час руху по льоду слідкуй за його поверхнею, обходь небезпечні місця та ділянки з кущами і травою. Особливу обережність проявляй у місцях зі швидкою течією, джерелами, струмками та теплими стічними водами підприємств. Якщо лід недостатньо міцний, негайно зупинися і повертайся назад тим же шляхом, роблячи перші кроки без відриву від його поверхні.

Звичайно, кожний нещасний випадок на льоду є індивідуальним, і розповісти про всі варіанти щодо дій під час порятунку неможливо, але, як показує досвід, найголовніше не панікувати і правильно оцінити обстановку. Отже, будь обережним, не ризикуй своїм життям!

Джерело: Комийський міськрайонний відділ Управління державної служби з надзвичайних ситу