друкувати


Електронні сервіси ДФС України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-11-30 07:20:56

Коломийська ОДПІ звертає увагу платників, що на офіційному сайті ДФС України діють наступні електронні сервіси:

"Електронний кабінет платника" – це персональне автоматизоване робоче місце платника, за допомогою якого можна підготувати, заповнити та подати звітність в електронному вигляді;

"Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс" – сервіс, в якому у формі питань-відповідей представлена офіційна позиція Державної фіскальної служби України по всіх напрямах чинного податкового та митного законодавства.

"Дізнайся більше про свого бізнес-партнера" - надає змогу оцінити податкові ризики діяльності з вашим партнером по бізнесу, який можливо не є платником податку на додану вартість, є банкрутом чи відсутній за визначеною в установчих документах адресою.

"Дані реєстру платника ПДВ" - сервіс, на якому щоденно оприлюднюються дані з реєстру платників ПДВ.

"Реєстр платників єдиного податку" – за допомогою цього сервісу можна впевнитись в тому, що свідоцтво платника єдиного податку є дійсним.

"Декларування on-line" - надає змогу заповнити декларацію про майновий стан і доходи, яку подають до податкових органів фізичні особи – підприємці та громадяни в електронному вигляді.

"Реєстр страхувальників" - інформація про взяття на облік платника ЄСВ, його реєстраційний номер та клас професійного ризику.

"Анулювання реєстрації платників ПДВ" - сервіс, на якому щоденно оприлюднюється інформація про осіб, позбавлених реєстрації як платників ПДВ за заявою платника податку, з ініціативи контролюючих органів чи за рішенням суду.

"Пульс" - гаряча телефонна лінія, за якою телефоном: (044)284-00-07 громадяни та суб’єкти господарювання мають можливість повідомити про неправомірні дії або бездіяльність працівників податкової та митниць, про можливі корупційні дії з їхнього боку, а також проблеми, які виникають під час здійснення митного контролю та митного оформлення товарів та транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон України.

"Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків у електронному вигляді з використанням електронного цифрового підпису" з першого вересня 2015 року працює у штатному режимі.

Фізична особа – платник податків для отримання відомостей про себе з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків щодо сум отриманих доходів та утриманих податків формує запит в електронному вигляді, підписує сформований запит електронним цифровим підписом та відправляє на електронну адресу "Єдиного вікна подання електронної звітності ДФС". За результатами обробки запиту на електронну адресу платника надходить відповідь, що містить відомості про суми доходів.

Фізична особа – платник податків відповідно до норм Закону України "Про захист персональних даних" може сформувати запит на отримання інформації виключно про себе, інформація щодо третіх осіб у відповідь на такий запит не надається.

Джерело: Прес-служба Коломийської ОДПІ