друкувати


Коломийська ОДПІ:Зміни до Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-10-20 01:35:25

Коломийська ОДПІ повідомляє, що 11 вересня 2015 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 04.08.2015 р. №694, яким затверджено зміни Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон. Наказ було оприлюднено в "Офіційному віснику України".

Відповідно до змін, Додаток до Інструкції яким затверджено журнал реєстрації відряджень виключено. Тобто скасовано вимогу щодо реєстрації працівників, які вибувають у відрядження у Журналі реєстрації відряджень.

Згідно з встановленими Інструкцією правилами, днем вибуття у відрядження вважається день відправлення поїзда, літака, автобуса або іншого транспортного засобу з місця постійної роботи відрядженого працівника, а днем прибуття з відрядження - день прибуття транспортного засобу до місця постійної роботи відрядженого працівника.

Новації, внесені до Інструкції передбачають, що якщо дата на транспортному квитку не збігається з датою прибуття працівника з відрядження згідно з наказом про відрядження, з дозволу керівника підприємства береться до уваги затримка у відрядженні на вихідні або святкові й неробочі дні у разі, якщо строк перебування працівника поза місцем його постійної роботи не перевищуватиме строку відрядження, передбаченого постановою Кабінету Міністрів України від 02.02.2011р. № 98. За ці дні працівникові не відшкодовуються добові витрати, витрати на найм житлового приміщення та інші витрати (крім витрат на проїзд з місця відрядження до місця постійної роботи).

Джерело: Прес –служба Коломийської ОДПІ