друкувати


Сьогодні – День усмішки: усміхайтеся частіше

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-10-02 03:15:35

Цим святом світ завдячує художнику Гарві Беллу. State Mutual Life Assurance Company of America звернулась до нього з проханням придумати який-небудь яскравий символ – візитну картку компанії. Буквально за десять хвилин Гарві придумав і намалював так званий смайлик. Сталося це у 1963 році. Замовники прийняли роботу, заплатили Беллу півсотні доларів, виготовили значки з усміхненим обличчям і роздали всьому персоналу компанії. Успіх такої «візитки» перевершив всі очікування. Клієнти компанії були в захваті від нововведення – буквально через кілька місяців було випущено більше як десять тисяч значків, пише Вікіпедія.

 

Зовсім скоро миле обличчя з усмішкою стало з’являтися на футболках, бейсболках, конвертах, листівках, сірникових коробках. Навіть поштове відомство США випустило марку з цим символом.

 

Белл вірив, що створений ним смайл давно перестав бути комерційним символом, а став інтернаціональним символом гарного настрою і усмішки. Тоді він вирішив створити Всесвітній день усмішки, який із 1999 року відзначають у першу п’ятницю жовтня.

 

Девізом свята стала фраза: "Зроби добру справу. Допоможи хоча б одній людині усміхнутися".

Джерело: юазмі