друкувати


Літо СЮТуристів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-09-08 07:25:47

Швидко промайнуло літо, яке стане незабутнім для вихованців Коломийської станції юних туристів. Під час літніх канікул на станції працював мандрівний спортивно-туристичний оздоровчий табір для гуртківців СЮТур.

У червні був проведений сплав на байдарках по Дністру, про який вже розповідали у "Коломийських Вістях". А от у липні вже пройшли дві мандрівки: вело похід по Покутсько-Буковинських Карпатах та пішохідний похід по Горганах та Закарпаттю.

Так, наші юні велотуристи проїхали понад 250 км по чарівному краю Черемоша та Прута. Маршрут проходив через Косів-Кути-Берегомет-первал Шурдин-г. Темнатик-с. Устеріки до озера Буковинське око, скель Соколиний Камінь, Кам’яна Багачка та радіо-локаційної станції "Памір", яка знаходиться поблизу румунського кордону і є своєрідним пам’ятником "холодної війни" минулого століття.

Найбільш досвідчені наші вихованці пройшли пішохідний похід третьої категорії складності, який проходив через неприступні хребти Аршиця, Ілетський, Кам’янка, Пішконя та Головний вододільний хребет. За одинадцять днів було пройдено 205 км.

У серпні була здійснена ще одна пішохідна подорож другої категорії складності по високогір’ю Українських Карпат. Юні туристи пройшли по Гуцульських (Мармароських) Альпах, Чорногорі та Свидовцю. Побували біля самого високогірного озера України – Бребенескул та інших мальовничих озер, які з давніх давен оповиті таємничими легендами. На вершинах, на які зійшли юні коломияни традиційно був піднятий національний прапор.

Загалом, за рахунок доброчинної допомоги та батьківських коштів у нашому таборі відпочило 40 вихованців станції. Окрім того, за рахунок обласних коштів троє наших юних туристів, переможців краєзнавчих обласних конкурсів та Всеукраїнських експедицій, відпочили у літньому оздоровчому таборі "Краєзнавець", що працював у Ворохті на дитячій станції "Говерла".

Юні туристи пройшли хороший гарт цього спекотного літа, здобули досвід подолання найрізноманітніших перешкод та орієнтування у гірській місцевості. Все це може стати в пригоді у майбутньому дорослому житті.

Автор: Павло Вінтоняк, директор Коломийської СЮТур