друкувати


З початку року бізнес Коломийщини сплатив за ліцензії майже 3 млн.грн.

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-08-13 06:55:52

Протягом січня - липня 2015 року від платників податків, які перебувають на обліку в Коломийській ОДПІ надійшло до місцевого бюджету 2,7 млн.грн. плати за ліцензії на право оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. Зокрема у липні отримано 0,7 млн.грн. Про це повідомив в.о. начальника Коломийської ОДПІ ГУ ДФС в Івано-Франківській області Іван Кирик.

За його словами, з початку поточного року платниками отримано 525 ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами на торгівельні об’єкти, що розташовані на території м. Коломиї та Коломийського району.

В податковій нагадують, що з 1 липня 2015 року до алкогольних напоїв відноситися пиво. При цьому, законодавством не передбачено отримання окремої ліцензії на реалізацію пива, у разі наявності у суб’єкта господарювання ліцензії на продаж алкоголю.

Плата за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами справляється щокварталу рівними частками і зараховується до бюджету за місцем здійснення діяльності згідно з чинним законодавством.

Джерело: Прес –служба Коломийської ОДПІ