друкувати


Захист Вітчизни - почесний обов'язок кожного громадянина України!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-08-12 07:55:19

Про необхідність захисту Батьківщини досить часто можна почути в різних засобах масової інформації та серед простих громадян. Відповідно до Конституції України, захист Вітчизни, її незалежності та територіальної цілісності, є одним з найважливіших і почесних обов'язків громадян країни. Перш за все це захист України від збройної агресії, який є найважливішою функцією держави і справою честі всього українського народу, обов'язком кожного її громадянина. Крім того, правові основи діяльності органів державної влади щодо забезпечення оборони України визначені Законом "Про оборону України".

Однак, як показує практика, чомусь сприйняття і випавдовування даного обов’язку громадянами відбувається тільки тоді, коли він тебе самого не зачіпає. На жаль, ганебних випадків ухилення різними способами фізично здоровими чоловіками від військової служби побільшало.

Тому, отримавши повістку про виклик за мобілізацією, потрібно поставити собі запитання: "Я йду, не йду, тому що?...", і визначитися з мотивацією своїх подальших дій. Якщо ні, необхідно усвідомити відсутність моральних підстав своєї подальшої критики будь-кого з приводу військовий дій, які відбуваються на Сході України, вільного і щирого погляду в очі своїх співвітчизників та земляків, які на даний час перебувають на фронті і понад встановлений термін очікують ротації, та й взагалі усвідомити те, що подальша доля країни буде вирішуватися без твоєї участі.

Не потрібно прикривати слабодухість голослівними заявами про "незаконність мобілізації" та "продажність влади", і не впадати в сліпу патетику поряд з національною символікою та гаслом "Україна понад усе!". Просто особисто прийняти рішення і не нав’язувати його іншим.

На сьогодні в Україні триває 6 хвиля мобілізації. У всі часи захищати рідну землю було справою честі та гідності мужніх людей, дійсних патріотів своєї країни, святим обов’язком кожного громадянина. Не потрібно панікувати та ухилятись від воєнних обов’язків. Навпаки, краще з чистим сумлінням і гордістю відстояти незалежність нашої держави.