друкувати


Більше тисячі платників Коломийщини безкоштовно отримали електронний цифровий підпис

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-08-05 10:35:20

З початку цього року безкоштовно отримали електронний цифровий підпис 1218 платників Коломийщини. Загалом власниками електронних ключів, виданих відокремленим пунктом реєстрації користувачів при Коломийській ОДПІ стали 2,1 тисячі платників податків. Про це повідомив в.о.начальника Коломийської ОДПІ ГУ ДФС в Івано-Франківській області Іван Кирик.

За його словами протягом семи місяців поточного року платники подали до інспекції 59031 податкових звітів, з них майже 70% – в електронному вигляді. Першість електронного звітування зберігають платники податку на додану вартість, які 100 відсотків декларацій направляють через E-mail. Майже 97% платників єдиного соціального внеску, які мають найманих працівників, щомісячно відправляють звіти по ЄСВ через Інтернет. Однією з головних причин популярності цієї послуги вважається її безкоштовність – на відміну від приватних структур, податкове відомство надає ключі та програмне забезпечення для користування системами електронної звітності на безоплатній основі.

Коломийська ОДПІ нагадує, що отримати безкоштовний електронний підпис можна у відокремленому пункті реєстрації користувачів Акредитованого центру сертифікації ключів у м. Коломия за адресою: 78200, м. Коломия, вул. Б.Хмельницького,3 каб.№111. Телефон для довідок (03433) 5-10-00.

Джерело: Прес –служба Коломийської ОДПІ