друкувати


Коломийська ОДПІ:Час сплачувати податок на нерухомість громадянами

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-08-03 09:45:19

Коломийська ОДПІ нагадує про необхідність вчасного проведення розрахунків з державою по податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Нагадуємо, обчислення суми податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, з об’єкта/об’єктів оподаткування, які перебувають у власності фізичних осіб, здійснюється контролюючим органом за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) власника житлової та/або нежитлової нерухомості виходячи з бази оподаткування та відповідної ставки податку у встановленому порядку.

Звертаємо увагу, що фізичні особи в 2015 році сплачують податок на нерухомість за 2014 рік за ставками, які діяли в 2014 році.

 

Сплачувати податок на нерухоме майно зобов’язані не всі фізичні особи, а лише ті, котрі володіють квартирою/ квартирами загальною площею більше 120 і будинком/будинками, загальна площа якого перевищує 250 квадратних метрів, різними видами нерухомості загальна площа, яких сумарно перевищує 370 квадратних метрів.

За більш детальною інформацією щодо розміру нарахованого податку, або виникнення необхідності уточнення сум податку, вам необхідно звернутись до Коломийської ОДПІ за адресою: вул. Б.Хмельницького, 3 кабінет № 301. Телефон для довідок: (03433)2-27-37; 5-10-00.

Джерело: Прес –служба Коломийської ОДПІ