друкувати


Cила української армії

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-07-31 02:35:43

Кожен метр нашої землі на сході просякнутий такою кількістю крові російських військових, що це просто страшно. Росіянам банально страшно. Вони зі своєю атомною зброєю, "гарматним м’ясом" і незліченною кількістю старих танків і ракет уже півтора року воюють з країною, яку їх агентура 23 роки розоряла, і ніяк не можуть отримати бажане.

Про це в коментарі порталу "Главное" розповів військовий експерт Юрій Колесников.

"Масштабна атака на Донбасі не сталася влітку з банальної причини. Коли зброя і техніка виявилися у бойовиків, відбулося два моменти. Перший – танки приїхали, а екіпажів не було. Ще під Дебальцеве РФ використовувала в екіпажах танків кримінальників. Це тільки здається, що посадив тракториста на танк – і техніка поїхала", – каже Колесніков.

Експерт пояснив, що екіпажі готуються не один рік, так як військовим необхідно передати необхідні знання та розвинути у них навички.

"А другий момент – ситуація з паливом. ВСУ провели мудру й цинічну операцію. Коли у бойовиків було повно палива для атаки, бойовики запропонували продати Україні бензин і дизпаливо. І наші на це погодилися. І тоді у бойовиків склалася ситуація, коли техніка є, а палива немає. Тобто вони не побоялися продати бензин противнику", – зазначив він.

Крім того, є опір серед російських військових.

"Вони зрозуміли, що максимум, що їм загрожує за відмову від участі у військовій операції в Україні, – 2 роки дисбата. Це неприємно і образливо, але це все одно набагато краще, ніж повернутися додому без ніг і рук, або мертвим. Це сильно підігрівається тими військовими, які пройшли ротацію, і знають, яке воювати з українцями. Ті, хто воював у Чечні, кажуть, що це був курорт у порівнянні з Донбасом. Наша армія, незважаючи на те, що вона тільки стала армією, гнала росіян так, що їм обидві чеченські війни здалися курортом", – додав експерт.

Колесніков зазначає, що Москва вже кілька разів змінювала дати передбачуваного наступу. "Спочатку йшлося про 1 травня, потім про 9 і 11. Але й тоді вони не наважувалися, бо розуміли: кількість втрат буде незрівнянно з розміром населеного пункту, який вони можуть захопити. Кожен метр нашої землі на сході просякнутий такою кількістю крові російських військових, що це просто страшно. Росіянам банально страшно. І скільки наркотиків не приймай, страх все одно сильніше", – пояснив він.

Вони зі своєю атомною зброєю, "гарматним м’ясом" і незліченною кількістю старих танків і ракет уже півтора року воюють з країною, яку їх агентура 23 роки розоряла, і ніяк не можуть отримати бажане.