друкувати


На зустрічі в Коломийській ОДПІ про мінімальні гарантії в оплаті праці

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-07-24 11:20:08

Днями в Коломийській ОДПІ відбулося засідання "круглого столу" з керівниками підприємств. Метою його проведення стало питання легалізації заробітної плати, укладення трудових договорів з найманими працівниками та дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці.

Начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб Оксана Жураківська зазначила, що від легалізації трудових відносин залежить розвиток економіки та рівень соціального захисту працівників. Вона зауважила, що з початку року проведено 7 засідань постійних комісій, які працюють при міській раді та райдержадміністрації з питань погашення заборгованості із заробітної плати. Завдяки проведеним заходам додатково надійшло до бюджету 63,8 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб та заборгованість із нарахованої зарплати на суму 519,3 тис.грн.

На заході обговорили основні проблеми, які впливають на низький рівень заробітної плати, доручено керівникам вишукати резерви та підняти її рівень. Також закликали до співпраці роботодавців та державні органи, що відповідають за легалізацію тіньової зайнятості працівників, погашення заборгованості та недопущення боргів із заробітної плати, забезпечення підвищення рівня середньої зарплати.

Джерело: Прес –служба Коломийської ОДПІ