друкувати


До місцевих бюджетів Коломийщини надійшло майже 69 млн. грн.

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-07-13 09:10:31

З початку року до місцевих бюджетів надійшло 68,5 млн. грн., що на 8,5 млн. грн. більше ніж торік. Про це повідомив в.о. начальника Коломийської ОДПІ ГУ ДФС в Івано-Франківській області Іван Кирик.

Основними джерелами наповнення місцевого бюджету Коломийщини залишаються податок на доходи фізичних осіб – 54,2% та єдиний податок -14,7%. Так, податку на доходи фізичних осіб продовж січня-червня 2015 року надійшло 37,1 млн. грн. Суб’єкти господарювання – «спрощенці» сплатили 10,1 млн.грн, що на 3 млн. грн. більше аналогічного періоду минулого року. Зокрема 7,5 млн. грн. єдиного податку сплатили фізичні особи – підприємці, решту – юридичні суб’єкти. Від плати за землю надходження склали 6,9 млн. грн., що на 1,7 млн. грн. більше, ніж торік.

Слід відмітити, що надходження податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, який теж поповнює бюджети місцевих громад, за перше півріччя поточного року склали 0,5 млн. грн.

За словами керівника, саме завдяки сумлінності платників та активної співпраці з місцевими органами виконавчої влади вдалося досягти таких позитивних результатів.

Джерело: Прес –служба Коломийської ОДПІ