друкувати


Коломийська ОДПІ: при добровільній сплаті ЄСВ подається звіт

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-07-01 10:05:36

Фізична особа, яка уклала договір про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, зобов’язана подати звіт щодо сум нарахованого єдиного внеску. Звіт формується та подається за себе протягом 30 календарних днів після закінчення строків дії договору.

Звітним періодом є тривалість дії договору. У разі, якщо договором про добровільну участь передбачено одноразову сплату особою ЄСВ за попередні періоди, в яких особа не підлягала загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню (у тому числі з 01 січня 2004 року по 31 грудня 2010 року), звітним є період, за який одноразово сплачено ЄВ за попередні періоди.

Звіт подається страхувальником або відповідальною особою страхувальника за місцем взяття на облік в органах державної фіскальної служби за додатком 6 звіту щодо сум нарахованого ЄВ, згідно Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14 квітня 2015 року № 435.

Більш детальне роз’яснення з цього питання розміщено у загальнодоступному інформаційно - довідковому ресурсі ДФС України – "ЗІР" у категоріі 301.05.

За останніми даними з Коломийською ОДПІ укладено 35 договорів на добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування.

Джерело: Прес –служба Коломийської ОДПІ