друкувати


Делегація міста Коломиї взяла участь в урочистій сесії міської ради міста Ниси (Польща)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-06-26 09:25:26

На запрошення бурмістра міста Ниси (Польща) Кордіана Колбіарца делегація міста Коломиї у складі міського голови Слюзаря Ігоря Богдановича, секретаря міської ради Колодніцького Богдана Богдановича, першого заступника міського голови Яворського Тараса Орестовича, заступника міського голови Граділя Ігоря Івановича, керуючого справами виконавчого комітету Кухтара Тараса Мироновича, начальника центру надання адміністративних послуг Андрійчука Миколи Івановича та депутата міської ради Гошія Ярослава Петровича з 11 по 14 червня 2015 року взяла участь в урочистих заходах з нагоди 25-річчя відродження самоврядування в місті, 15-річчя підписання намірів на співпрацю та 10-річчя з дня підписання партнерської угоди між містами Ниса та Коломия.

На урочистій сесії міської ради Ниси було нагороджено званням Почесний громадянин міста Ниси Коломиянина Андрійчука Миколу Івановича начальника центру надання адміністративних послуг міської ради.

Слід зазначити, що місто Ниса було першим іноземним містом-партнером для Коломиї, згідно підписаного порозуміння 07.04.2000р. та підписаної угоди 27.05.2005р. У подальшому були підписані партнерські угоди з наступними містами: м.Радівці (Румунія) - 2002р., м.Дрокія (Молдова) - 2002р., м.Сігет (Румунія) - 2003р., м.Гнєвіно (Польща) - 2008р., м.Варпалота (Угорщина) - 2011р.

За 15 років партнерської співпраці з містом Ниа проведена велика та плідна робота по зближенню наших міст, які на даний час є безперечно дружніми містами. Біля 1000 представників наших міст прийняли участь у різноманітних заходах. Кожного року відбуваються обміни делегаціями представників міст та творчими колективами.

Так зокрема:

1. Проведено обмін групами дітей під час літніх канікул в кількості 25 осіб, які протягом 15 днів оздоровлювалися в Нисі та Коломиї.

2. Оркестр "Галіціани" в складі вчителів музичної школи надали в м.Ниса три концерти.

3. Під час святкування Дня Незалежності Польщі вже майже щорічно виступають діти і молодь Товариства Культури Польської імені Адама Міцкевича та Товариства Культури Польської "Покуття" з м.Коломиї.

4. Урядом м.Ниса подаровано необхідну оргтехніку та обладнання міській школі №3 та міському Фонду "Свята родина".

5. Протягом 2007-2008 років урядом Ниси був організовано та проведено 2-а спільних проекти: "Ниса – Коломия, два міста, та сама Європа" та "Ниса – Коломия, добра практика". Поза рамками програми навчального візиту від Ниси було отримано комплект навчально-методичних матеріалів (підручники, посібники, література та інші матеріали) для підготовки студентів Коломийського педагогічного коледжу - майбутніх вчителів польської мови для початкових класів.

6. Під час епідемії грипу на Україні у 2009 році урядом Ниси до Коломиї було надіслано медикаменти та гігієнічні маски.

7. Під час зустрічі представників освіти наших міст у Коломиї були підписані угоди між управлінням освіти м.Коломиї та Гміною Ниса про широку співпрацю та партнерські стосунки між молоддю обох міст.

8. У 2014 році з Ниси було отримано гуманітарну допомогу для будинку сиріт та бідних сімей.

Джерело: Коломийський МВК