друкувати


Вуличні духовні читання "Господь благословив його на добру путь" до 150-ліття від дня народження митрополита Андрея Шептицького (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-06-19 07:10:33

Центральна районна бібліотека відділу культури РДА провела флешмоб (вуличні духовні читання) "Господь благословив його на добру путь" до 150-ліття від дня народження митрополита Андрея Шептицького.

2015 рік в Галичині проголошений роком Андрея Шептицького, життя і діяльність, якого пов'язані з містом Івано-Франківськом (тодішнім Станіславовом), де він отримав свою першу єпархію. Ставши єпископом Станіславівським, почав будівництво семінарського корпусу, розгорнув допомогу бідним і ув'язненим. Не раз відвідував Коломию і села Коломийщини. Метою його життя була єдність Української Церкви та побудова Української держави "наділеної християнською душею". Видатний богослов, аскет, учитель Церкви, місіонер і провідник духовного життя Андрей Шептицький за життя визнаний українським народом "рідним Мойсеєм".

Свято розпочалося із виступу правлячого архієрея Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ Василія Івасюка. В духовних читаннях (уривків із послань митрополита, філософсько-богословських творів, листів до матері о.Андрея, поезії) взяли участь заступник голови РДА Любов Михайлишин, керівник апарату РДА Михайло Беркещук, начальник відділу культури РДА Людмила Федор, запрошені та присутні учасники флешмобу. Духовні пісні звучали у виконанні дитячого ансамблю церкви святого Йосафата, м.Коломиї. Також була оформлена книжкова міні-виставка та виставка світлин із життя митрополита Шептицького.

Джерело: Коломийська РДА