друкувати


В Коломиї відбулось свято пісні (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-06-08 11:40:26

Наша дума, наша пісня

Не вмре, не загине

От де, люди, наша слава, Слава України

7 червня 2015 року в м. Коломия у парку ім. К. Трильовського відбулося міськрайонне свято української пісні. За легендою, коли Господь дарував таланти народам Землі, українцям Він подарував найцінніше, що мав – це прекрасний край Україну і пісню. Протягом багатьох століть український народ боровся за свою незалежність, за свою культуру, за своє право бути народом. І рідне слово та народна пісня не дали йому загинути. Пісні донесли до нас із сивої давнини культуру і самобутність наших пращурів. Все життя українця: від колиски і до самої смерті супроводжується піснею. Такі вже ми є: співаємо у великій печалі і в годину душевного піднесення.

Благословили урочистості Єпископ Коломийсько – Чернівецької єпархії УГКЦ Владика Василій, Єпископ Коломийсько – Косівської єпархії УАПЦ КП Владика Юліан. Взяли участь в урочистостях голова райдержадміністрації Л.О. Глушков, міський голова І.Б.Слюзар, голова районної ради Б.В.Болюк, представники влади району та міста, представники громадськості.

Голова райдержадміністрації Любомир Олексійович Глушков привітав присутніх зі святом та відзначив, що українська пісня — це душа народу, його історія і попри усі незгоди й поневіряння проносить вона свій первісний чар. Ми повинні лишатися геніальним набутком наших талановитих предків і сучасників, які поетично мислять і творять пісенні скарби, якими захоплюється весь світ. Також, наголосив, що українська народна пісня найбагатша й найкрасивіша в Європі, тому потрібно зберігати і поповнювати творчу спадщину України.

Співуча моя Україно,

Хай буде щасливим твій шлях,

Хай пісня твоя солов’їна

Лунає, як нині, в віках.

Джерело: Коломийська РДА