друкувати


На фасаді 6-ої школи з’явились меморіальні таблиці (фото+відео)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-05-30 10:40:25

Про людей, які зробили багато для міста та країни, не можна забувати. Пам’ятати про їх справи та героїзм потрібно завжди, нести цю пам'ять в серці та розповідати майбутнім поколінням. Поки пам'ять жива, живе і людина.

Сьогодні, 29 травня, в день останнього дзвоника, на фасаді Коломийської ЗОШ № 6 встановили меморіальні дошки відомому боксеру, громадському діячу Андрію Федчуку та Герою України, який віддав життя за незалежність та соборність Батьківщини в зоні АТО, Тарасу Сенюку. Обидва вчились у цій школі. Андрій трагічно загинув молодим. А Тарас, захищаючи рідну землю, помер від ворожої кулі в розквіті сил. Та пам'ять про них буде жити в серцях людей.

На відкритті були присутні мати Андрія та його брат, Сергій Федчук, голова фракції "ВО "Батьківщина". З гордістю на дошку свого сина дивилась і мати Тараса Сенюка. Почесним гостем був голова Коломийської РДА Любомир Глушков. Він теплим словом згадав про життя та зроблені справи почесних громадян Коломиї.

Відтепер кожен учень, кожен вчитель та кожен відвідувач школи, навіть мимохіть глянувши на дошки, згадає героя, який надихає своїм патріотизмом всіх українців, та відомого боксера, який довів, що, живучи у маленькому місті, можна досягти світових вершин.

 

Автор: Яна Букреєва