друкувати


Коломийські податківці зустрілися з представниками громадськості за "круглим столом"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-05-28 05:50:38

Днями в Коломийській ОДПІ відбулася зустріч в.о. начальника Коломийської ОДПІ ГУ ДФС в Івано-Франківській області Івана Кирика з представниками громадськості та бізнесу Коломийщини.

За "круглим столом" обговорили проблемні питання, які хвилюють сьогодні бізнес і своє бачення шляхів їх вирішення. В зв’язку з формуванням об’єднаних територіальних громад у межах району запропонували внести зміни до Податкового кодексу України, зокрема щодо необхідності сплачувати єдиний податок за місцем здійснення діяльності суб’єкта господарювання, а не за його податковою адресою, а податок з доходів фізичних осіб сплачувати за місцем здійснення діяльності найманих працівників регіональних відділень юридичних осіб, а не за місцем реєстрації головного офісу. На думку учасників зустрічі, запровадження таких змін сприятиме збільшенню дохідної частини місцевих бюджетів.

Також учасники зустрічі обговорили новації податкового законодавства, які набули чинності з 1 січня 2015, зокрема, запровадження акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів, реєстраторів розрахункових операцій для підприємців - платників єдиного податку ІІІ групи.

На завершення Іван Кирик подякував громадськості за плідну роботу та співпрацю і побажав успіхів у діяльності. За її словами, усі зауваження та пропозиції, надані під час зустрічі, будуть враховані в процесі організації роботи фіскальної служби області, та під час підготовки відповідних пропозицій щодо зміни діючого законодавства.

Джерело: Прес –служба Коломийської ОДПІ