друкувати


Будинок дитячої та юнацької творчості відзначив своє 75-ліття (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-05-25 10:00:31

Травень - найпрекрасніший місяць у році. Все цвіте, квітне, буяє, зеленіє. І ось у цей місяць ми вшановуємо наших матусь, найрідніших, любих нашому серцю, які народили та виховали нас, недоспали багато ночей через своїх дітей. Вони, як ніхто, розуміють та підтримують нас під час злетів і падінь. День Матері прийнято вшановувати у другу неділю травня.

Колектив будинку дитячої та юнацької творчості міста Коломиї кожного року проводить свій звітний концерт саме у цей день. Кожна матуся може прийти помилуватися своєю дитиною та отримати позитивний заряд енергії на довгий час, а діти, у свою чергу, подарувати любій мамі незабутні враження.

Будинок школяра має багато гуртків, тут працюють хороші спеціалісти, знавці своєї справи. Хореографічні гуртки є лауреатами чисельних фестивалів, гуртки прикладного мистецтва теж не відстають: вони являються призерами Всеукраїнських конкурсів.

Нас зацікавило: чому саме до Дня матері приурочений звіт. Це питання ми поставили культорганізатору Будинку дитячої та юнацької творчості Людмилі Михайлівні. І отримали таку відповідь:

"Діти дуже люблять своїх матусь, тому свої творчі здобутки за рік вони презентують на творчому звіті педагогів та вихованців Будинку дитячої та юнацької творчості присвяченому Дню матері".

Мало хто знає, що цього року БДЮТ відзначає своє 75-ліття. Дружній колектив відмітив цю дату у своєму родинному колі разом з вихованцями.

Саме Будинок творчості є тим пристановищем, де можна втілити в реальність всі свої творчі мрії, які радо підтримають вчителі. Тут зрозуміють у найважчі хвилини та дадуть пораду, будуть радіти за твої успіхи, та підтримувати у часи негаразд.

Щороку, наприкінці навчання , нагороджують похвальними листами обдарованих дітей:

- вокальний ансамбль "Карпатське джерельце" - переможець Міжнародного мистецького фестивалю (Німеччина, Австрія), всеукраїнського фестивалю "Писанка";

- Сидорук Дарина - переможець Міжнародного мистецького фестивалю (Німеччина, Австрія);

- Боднарук Таїсія - переможець Всеукраїнської виставки - конкурсу декоративно-ужиткового мистецтва "Люби і знай свій край" (м. Київ);

- Негрич Олексій - переможець Всеукраїнського конкурсу народних ремесл "Знай і люби свій рідний край"

- Люхнич Ольга - переможець Всеукраїнської виставки - конкурсу іграшок-сувенірів;

- зразковий ансамбль бального танцю "Грація" - переможець Всеукраїнського фестивалю-конкурсу "Золотий перетин Львова", Міжнародного фестивалю - конкурсу м.Київ;

- зразковий ансамбль народного танцю "Дивограй" - переможець Всеукраїнського фестивалю-конкурсу "ФЕСТ - 2015";

- народний ансамбль бального танцю "Квіти надії" - переможець Всеукраїнського фестивалю - конкурсу "Зоряні мости" м. Київ.

Цього року танцювальний гурток "Квіти надії" відсвяткував своє 15-ліття. Він являється призером багатьох конкурсів та фестивалів. Колективу присвоєно звання "Народний художній колектив", керівник - Надія Михайлівна Колісник.

Ми поспілкувалися з директором Будинку дитячої та юнацької творчості Ганною Теофілівною Юркевич.

Ганно Теофілівно , скажіть, будь ласка, скільки дітей відвідують Будинок дитячої та юнацької творчості?

- У нашому закладі навчаються 740 вихованців.

У наш час дуже рідко молодь та дітей можна зацікавити якимось видом рукоділля, чи будь-якою творчістю взагалі, як це вам вдається? Який секрет успіху, оскільки, як мені відомо, майже кожен гурток займав якесь призове місце на Всеукраїнських та навіть Міжнародних конкурсах та фестивалях?

- Навчання та виховання школярів у нашому позашкільному закладі особливо яскраво і повно розкривають його потреби у вільний від роботи час. Гурток - це світ захоплень, який дуже різноманітний і цікавий, у наших гуртках кожна дитина знайде справу до душі. Тому наші педагоги прагнуть захопити вихованців улюбленою справою, зробити заняття гуртка не тільки цікавим, але й захоплюючим, перетворити його на годину естетичної насолоди, у хвилю-ючу мандрівку, у незвідані світи українського мистецтва.

Ми живемо у час складного економічного становища, і у звꞌязку із цим багато батьків економлять на дозвіллі дітей. Як сказав відомий письменник С. Екзюпері: "Школа вбиває у кожній дитині маленького Моцарта", а я б продовжила, що позашкільні заклади розвивають їхню творчість. Тож не будемо байдужими та почнемо творчо розвивати наших дітей, бо вони - цвіт нації.

Автор: Оленка Гелетюк