друкувати


На Коломийщині відбувся мітинг пам'яті присвячений Дню Героїв (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-05-24 09:16:59

24 травня 2015 року в м.Коломия відбувся мітинг пам’яті присвячений Дню Героїв України. Від Ратуші була сформована колона, яка хресною ходою рушила на цвинтар "Монастирок" до пам'ятної могили Січовим Стрільцям. Всечесні отці відслужили панахиду за бійцями ОУН-УПА та воїнами сьогодення, котрі загинули захищаючи волю і незалежність України.

В урочистостях взяли участь голова Коломийської райдержадміністрації Л.О.Глушков, голова районної ради Б.В.Болюк, заступник міського голови І.І.Граділь, хор ветеранів Коломийської станиці братства ОУН-УПА (керівник – М. Маївська), хор Катедрального Собору Преображення Хрестового УГКЦ м.Коломия (керівник – С.Гаргат), представники громадськості, патріотична учнівська та студентська молодь Коломийщини.

Прозвучав гімн України і патріотичні пісні у виконанні хорів, вшановуючи загиблих воїнів, опісля була відправлена поминальна панахида всечесними отцями.

Голова райдержадміністрації Любомир Глушков в своїй промові привітав наших Героїв та подякував їм за мужність, героїзм, громадянську позицію. За те, що вони піднімають наш бойовий дух, тому він зробить все, від нього залежне, щоб в Україну прийшов мир, спокій та злагода. Процитувавши Т. Г. Шевченка:

" І на оновленій землі,

Врага не буде, супостата,

А буде син і буде мати,

І будуть люди на землі".

Завершились урочистості виконанням усією громадою духовного гімну України "Боже великий, єдиний! Нам Україну храни!" та покладанням квітів до пам’ятного Хреста "Героям Карпатської Січі" та могили Січових Стрільців.

Джерело: Коломийська РДА