друкувати


У Коломиї освятили пам’ятник Владиці Миколаєві Сімкайлу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-05-24 11:55:20

В день святкування Дня Героїв 23 травня в Катедральному Соборі Преображення Христового міста Коломиї відбулися урочистості з нагоди посвячення пам’ятника світлої пам’яті Владиці Миколаєві Сімкайлові.

Віддати молитовну шану єпископові прибули сім архієреїв, значна кількість все чесних отців, депутати Верховної Ради Юрій Тимошенко, Олександр Шевченко, Андрій Іванченко, заступник голови Івано – Франківської облдержадміністрації Ігор Пасічняк, перший заступник голови обласної ради Олександр Левицький, голова Коломийської райдержадміністрації Любомир Глушков, голова районної ради Богдан Болюк, міський голова Ігор Слюзар, начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Володимир Федорак, перший заступник міського голови Тарас Яворський, керівники структурних підрозділів, відділів, управлінь та апарату райдержадміністрації, митці, фундатори,благодійники великих справ архієрея та представники громадськості. На поминальну молитву прибули і гуцульські трембіти звуком яких захоплювався владика Миколай.

Після служби Божої правлячий архієрей Коломийсько – Чернівецької єпархії кир Василій та інші священнослужителі на подвір’ї собору здійснили освячення монументу на могилі кир Миколая.

Голова райдержадміністрації в своїй промові відзначив, що Владика Миколай Сімкайло був не просто людиною, це мудрий, освідчений, шляхетний, безкорисливий Владика, що служив своїй країні, своєму народові, робив все заради поліпшення його життя.

Урочистості з нагоди посвяченя пам’ятника Владиці Миколаєві Сімкайлові в другу річницю відходу до вічності завершилися спільною молитвою та покладанням квітів на могилу.

Джерело: Коломийські Вісти