друкувати


"Чорний ліс-2015" збирає друзів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-05-22 02:55:02

Патріотичне виховання – один із найпріорітетніших напрямів національної системи виховання.

Прикладом такої роботи є щорічне традиційне проведення в Коломийському районі молодіжної патріотичної науково – пізнавальної програми "Чорний ліс", який був проведений в рамках щорічної Всеукраїнської інформаційно – профілактичної акції "Відповідальність починається з мене".

Мета цієї пізнавальної програми - формування у молодого покоління стійкої позиції, чітких та ціннісних орієнтирів українця-патріота, пошани до героїчної історії краю та народних традицій, військово-патріотичне виховання молоді, засвоєння основ пішохідного туризму та військово-прикладних видів спорту, а також популяризація серед молодих людей здорового способу життя.

4 квітня 2015 року відбувся відбірковий етап Програми і команди Гвіздецької, Замулинецької, П’ядицької, Печеніжинської та Лісносхлібичинської ЗОШ І-ІІІ ступенів отримали право на участь у фінальних змаганнях, які відбулися 20 травня на базі Гвіздецької ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Для учасників було проведено різноманітні конкурси, вікторини з історії визвольних змагань рідного краю, фольклору та етнографії, змагання ерудитів, пісні й строю, в’язання вузлів, спортивного орієнтування представлення команди, конкурс на краще виконання патріотичної пісні, а також теренова гра, яка включала в себе різні етапи Програми, а саме: метання гранати, стрільба з пневматичної гвинтівки, розряджання та заряджання набоїв магазину макету АК-74, надання долікарської допомоги при травмі ліктьового суглобу та транспортування потерпілого, тощо.

На районному етапі молодіжної патріотичної науково-пізнавальної програми "Чорний ліс- 2015" І місце виборола команда "Опришки", Печеніжинської ЗОШ І-ІІІ ст. (керівник Басацька О. А.), ІІ місце - "Круки" Гвіздецької ЗОШ І-ІІІ ст.(керівник Тимків В. В.), ІІІ місце зайняла команда "Маків цвіт" Замулинецької ЗОШ І-ІІІ ст. керівник (Семенюк В. В.)

Організація та проведення подібних заходів, залучення дітей до пошукової роботи по збору невідомих матеріалів з історії рідного краю сприяє формуванню у нашої молоді почуття патріотизму, національної свідомості, любові до рідної землі, родини, гордості за минуле і сучасне на прикладах героїчної історії українського народу та кращих зразків культурної спадщини.

Джерело: Коломийська РДА