друкувати


Коломийська ОДПІ: Продаж пива на розлив на літньому майданчику не звільняє від акцизу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-05-19 05:15:45

Податковий кодекс України дає визначення, що платником акцизного податку є особа – суб’єкт господарювання роздрібної торгівлі, яка здійснює реалізацію підакцизних товарів. При цьому, платниками такого податку є суб’єкти роздрібної торгівлі, які реалізовують безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання незалежно від форми розрахунків, у тому числі на розлив в ресторанах, кафе, барах, інших об’єктах громадського харчування, наступні підакцизні товари: пиво, алкогольні напої, тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну, нафтопродукти, скріплений газ тощо.

Їх реєстрація, як платників податку, здійснюється податковою інспекцією безпосередньо за місцезнаходженням пункту продажу товарів не пізніше граничного терміну подання декларації акцизного податку за місяць, в якому здійснюється господарська діяльність, тобто шляхом подання декларації з акцизного податку. В свою чергу, акцизний податок така особа сплачує до бюджету за місцем здійснення реалізації таких товарів.

Також звертаємо увагу на вимоги щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій, якщо ви є платником єдиного податку. Зокрема обов’язковість придбання РРО для платників третьої групи - з 01.07.2015р; для платників єдиного податку другої групи - з 01.01.2016 р.

Детальні консультації щодо акцизного податку можна отримати в Центрі обслуговування платників за адресою: м.Коломия, вул.Б.Хмельницького,3 тел. (03433)5-10-00.

Джерело: Прес –служба Коломийської ОДПІ