друкувати


Коломийська ОДПІ: Переобладнали вантажний транспортний засіб в легковий - сплатіть акциз

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-05-19 05:00:32

Державна фіскальна служба України в листі від 31.03.2015 р. №11213/7/99-99-21- 05-17 роз’яснила деякі питання щодо оподаткування акцизним податком операцій з переобладнання вантажного транспортного засобу у легковий автомобіль.

Зокрема, зазначимо, що акцизний податок сплачується власником не пізніше дати подання документів до органу внутрішніх справ України для реєстрації або перереєстрації транспортного засобу.

Платники акцизного податку при зверненні до органів внутрішніх справ України для реєстрації або перереєстрації переобладнаного вантажного транспортного засобу у легковий автомобіль зобов'язані пред'явити квитанції або платіжні доручення про сплату податку з відміткою банку про дату виконання платіжного доручення.

Акцизний податок з операції переобладнання вантажного транспортного засобу у легковий автомобіль сплачується за місцем знаходження (проживання) особи, яка є власником переобладнаного транспортного засобу, за кодом бюджетної класифікації 14020800.

Сума акцизного податку у платіжному документі повинна бути обчислена відповідно до коду УКТЗЕД транспортного засобу після переобладнання із урахуванням робочого об'єму циліндрів двигуна та терміну експлуатації автомобіля.

Якщо документ про відповідність переобладнаного автомобіля вимогам безпеки дорожнього руху отримано до 01.01.2015 р., власники таких вантажних транспортних засобів, що переобладнані у легкові автомобілі, не повинні сплачувати акцизний податок.

Джерело: Прес –служба Коломийської ОДПІ