друкувати


Коломийські податківці та бізнес обговорили мінімальні гарантії в оплаті праці

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-05-18 04:15:38

Днями в Коломийській ОДПІ відбулося засідання "круглого столу" з керівниками підприємств району. Метою його проведення стало питання легалізації заробітної плати, укладення трудових договорів з найманими працівниками та дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці.

Начальник Оксана Жураківська зазначила, що від легалізації трудових відносин залежить розвиток економіки та рівень соціального захисту працівників. Вона зауважила, що податківцями Коломийщини в цьому напрямку на постійній основі проводиться широка роз’яснювальна робота, зустрічі з керівниками підприємств, підприємцями. Так, з початку року проведено 6 комісій з легалізації заробітної плати, заслухано 36 керівників підприємств, які виплачували заробітну плату у розмірі нижче мінімального. За результатами таких зустрічей 27 роботодавців підвищили рівень заробітної плати. Крім цього, 32 суб’єкта господарської діяльності погасили заборгованість по заробітній платі на суму 1,8 млн. грн.

Під час зустрічі вирішено низку проблемних питань, які впливають на низький рівень заробітної плати та доручено керівникам підприємств вишукати резерви підняття рівня заробітної плати.

Джерело: Прес –служба Коломийської ОДПІ