друкувати


На Прикарпатті затримали підозрюваного у вчиненні розбійного нападу на помешкання пенсіонерів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-05-18 04:00:59

Скоєння особливо тяжкого злочину інкримінується 27-річному мешканцеві Коломиї. Попри те, що зловмисник та його спільник під час нападу ховали свої обличчя під масками, працівники міліції все ж таки викрили їх.

Як встановлено слідством, у грудні минулого року підозрюваний за попередньою змовою зі спільником пізно увечері напали на помешкання подружжя літніх людей в сусідньому Тлумацькому районі. Зловмисники довідалися, що діти пенсіонерів працюють за кордоном, тому вважали, що господарі будинку мають значні заощадження.

Щоб проникнути до оселі, нападники знеструмили будинок. Коли ж господар відчинив двері, щоб з’ясувати причину відсутності електричного живлення, зловмисники увірвалися в коридор, повалили чоловіка на підлогу і почали завдавати ножові поранення. Почувши крик потерпілого, його дружина та онучка вибігли з кімнати та зчинили галас. Це перешкодило розбійникам довести злочинний задум до завершення і вони утекли.

За підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.187 (Розбій) Кримінального кодексу України працівники міліції напередодні затримали 27-річного коломиянина, неодноразово судимого за скоєння майнових злочинів. За розбійний напад, поєднаний з проникненням у житло, молодик може бути ув’язнений на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Затриманому обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою. Правоохоронці перевіряють його причетність до вчинення інших злочинів, а також встановлюють особу та здійснюють заходи щодо затримання його спільника.

Джерело: ПАРАЛЕЛІ