друкувати


У Коломийському політехнічному коледжі відбувся семінар з гендерної рівності

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-05-06 09:40:54

Яна Букреєва, голова департаменту з міжнародних відносин Коломийської ВМГО "Батьківщина молода", з допомогою даної громадської організації часто відвідує семінари на різні тематики, та особливо цікавою та близькою для неї стала тема гендерної рівності.

"Як показала практика, більшість молоді навіть не знає, що таке гендерна рівність. Я і сама не знала, поки не почала відвідувати різноманітні семінари. Після кожного такого заходу в мені все більше загоралось бажання поділитись знаннями з нашою молоддю", - розповідає Яна. Своєю ідеєю вона поділилась з головою ВМГО "Батьківщина молода" Віктором Будзінським та головою фракції "ВО "Батьківщина" в Коломийській міській раді Сергієм Федчуком. "Ідея, та й сама тематика, нам дуже сподобались. Розвиток молоді – одна основних цілей нашої організації", - зауважує Віктор Будзінський.

Заручившись підтримкою Оксани Лоїк, заступника директора з виховної роботи Коломийського політехнічного коледжу, семінар відбувся в стінах коледжу у вівторок, 5 травня. Організатори очікували до 20 слухачів, а прийшло більше 30. "Я бачила, що студенти готові до прослуховування якоїсь нудної лекції на незрозумілу тему. Проте мені вдалось переконати їх у зворотньому", - сміється лектор Яна Букреєва. Поступово молоді люди включились в роботу та приймали активну участь в обговоренні. Зауважимо, що серед присутніх велику кількість складали хлопці. Окрім лекції студенти отримали практичне завдання – розробити схему або програму, згідно якої гендерна рівність на протязі 10 років вийде на новий рівень в Україні. "Вони молодці! Я не очікувала такої активної роботи. І стало зрозуміло, що наша молодь прагне змінити суспільство на краще, і у них є досить непогані ідеї для цього", - стверджує Яна Букреєва.

Оцінивши результати відгуків, які заповнили присутні, було вирішено провести схожі семінари в інших коледжах Коломиї. "Тішить те, що наша молодь залишається активною і бажає вдосконалювати не тільки себе, але й суспільство. Ідея Яни дуже хороша, ми всіляко підтримуємо її, адже, як бачимо, є результати, позитивні результати, серед молоді, а це найголовніше", - каже голова фракції Сергій Федчук.

Якщо в інших коледжах семінар пройде так само вдало, то в "Батьківщині" обіцяють, що будуть проводити семінари й на інші тематики, цікаві для молоді.

Автор: Ксенія Карпатська