друкувати


На Коломийщині 15 суб’єктів господарювання вирішили скористатись податковим компромісом

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-04-23 08:07:37

З дня набуття чинності Закону України від 25 грудня 2014 року №63-VІІІ "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей уточнення податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу" до Коломийської ОДПІ надійшло 15 заяв від платників про намір досягнення податкового компромісу. Про це повідомив в.о.начальника Коломийської ОДПІ ГУ ДФС в Івано-Франківській області Іван Кирик.

Відповідно до поданих заяв податкові зобов’язання платників склали 1,3 млн. грн., у тому числі, з податку на додану вартість – 0,7 млн. грн., з податку на прибуток підприємств – 0,6 млн. грн. Відповідно сума, що підлягає сплаті до державного бюджету склала 64,3 тис. грн.,в т.ч. 34,1 тис. грн. з ПДВ та 30,2 тис. грн. з податку на прибуток. Дані зобов’язання платників у повній мірі надійшли до державного бюджету.

Згідно вимог законодавства, ставка добровільної сплати, за якої платники податків звільняються від фінансової, кримінальної та адміністративної відповідальності становить 5% заниженого ними податкового зобов'язання з ПДВ та податку на прибуток. Решта 95% у разі досягнення податкового компромісу вважаються погашеними.

Джерело: Прес-служба Коломийської ОДПІ